Boutredningsman : en praktisk genomgång (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2020-03-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Boutredningsman : En praktisk genomgång
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
279 g
SAB
Oeakb
ISBN
9789139116639
Boutredningsman : en praktisk genomgång (häftad)

Boutredningsman : en praktisk genomgång

Häftad Svenska, 2020-03-18
410
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boutredningsman ? en praktisk genomgång riktar sig till den som behöver en grundläggande genomgång av de olika momenten i det arbete som ska, och bör, utföras av en boutredningsman. I denna bok finns svar på de grundläggande frågorna i arbetet och en översiktlig genomgång av några av de bestämmelser som ska tillämpas.

Boken riktar sig främst till den som arbetar med boutredningsmannauppdrag inom sitt yrke. Innehållet kan även vara av intresse för den som är satt att förvalta ett dödsbo eller för de studenter som önskar läsa mer om en boutredningsmans uppgifter.

Utöver rekommendationer kring rent praktiska moment gällande hanteringen av olika tillgångsslag och rekommendationer kring förfarandet gentemot borgenärerna berörs även frågor om jäv, tillsyn över boutredningsman och internationella frågor.

Den grundläggande systematiken i ärvdabalken och bodelningsbestämmelserna (äktenskapsbalken och sambolagen) berörs för att ge förståelse kring vilka överväganden man som boutredningsman, och i förekommande fall bodelningsförrättare, behöver göra.

JOHANNES GEHLIN är advokat och delägare vid Advokatfirman Glimstedt i Norrköping/Linköping. Han arbetar företrädesvis inom obeståndsrätt, affärsjuridik och ekonomisk familjerätt. Inom ekonomisk familjerätt åtar han sig regelbundet uppdrag som boutredningsman, bodelningsförrättare och partsombud. Han föreläser regelbundet inom juridik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boutredningsman : en praktisk genomgång
  2. +
  3. Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband) av Johan Munck (inbunden).

Köp båda 2 för 3529 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »