Arbetsmiljölagen i lydelse den 1 juli 2018 : kommentarer och författningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2018-11-14
Upplaga
18
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Arbetsmiljölagen : Kommentarer och författningar
Dimensioner
202 x 130 x 30 mm
Vikt
529 g
SAB
Ohae:oe
ISBN
9789139116646
Arbetsmiljölagen i lydelse den 1 juli 2018 : kommentarer och författningar (häftad)

Arbetsmiljölagen i lydelse den 1 juli 2018 : kommentarer och författningar

Häftad Svenska, 2018-11-14
872
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Arbetsmiljölagen. Kommentarer och författningar" är en klassiker inom arbetsmiljöområdet och ett standardverk inom en viktig del av arbetsrätten. I boken kommenteras arbetsmiljölagstiftningen utförligt. Vidare ges närmare översikter gällande regleringar på närliggande rättsområden såsom arbetsrätt, socialförsäkring, byggnadsrätt och miljörätt. Även andra säkerhetsinriktade författningar berörs. Arbetsmiljölagen har funnits i 40 år. Den står fortfarande fast i sina grunddrag. Från tid till annan har det dock gjorts åtskilliga ändringar och tillägg. Med den nu föreliggande artonde upplagan avses att fånga in också den rättsutveckling som skett sedan föregående upplaga kom ut 2014 och fram t.o.m. juni 2018. Av särskild betydelse har varit den anpassning av arbetsmiljölagen som krävts med hänsyn till en EU-förordning från 2016 om personlig skyddsutrustning. Andra ändringar av arbetsmiljölagen har väsentligen gjorts av redaktionella skäl och i förtydligande syfte. En ny lag har tillkommit om behandling av personuppgifter i Arbetsmiljöverkets informationssystem om arbetsskador. På lägre författningsnivå kan noteras ett flertal nya eller moderniserade föreskrifter av Arbetsmiljöverket, t.ex. om organisatorisk och social arbetsmiljö. En särskild myndighet har tillskapats med uppgift att vara nationellt kunskapscentrum för arbetsmiljöfrågor. Betydande ändringar har skett inom de angränsande författningsområdena. Miljöbalkens regler om kemiska produkter och biotekniska organismer har omarbetats och nya lagar och förordningar har tillkommit om strålskyddet och elsäkerheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsmiljölagen i lydelse den 1 juli 2018 : kommentarer och författningar
  2. +
  3. Diskrimineringslagen : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskrimineringslagen : en lärobok av Håkan Gabinus Göransson, Naiti Del Sante (häftad).

Köp båda 2 för 1247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Arbetstidslagen : kommentarer och författningar

    Hans Gullberg, Karl-Ingvar Rundqvist, Per Ewaldsson, Per Ewaldsson

    Boken beskriver arbetstidslagens ganska komplicerade regelsystem och behandlar bl.a. vilka möjligheter som finns att göra avvikelser genom kollektivavtal eller dispens och hur man då måste beakta villkor i arbetstidsdirektivet. EU-rättslig och ann...