Återkrav av socialförsäkringsersättning och arbetslöshetsersättning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-09-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
409 g
SAB
Okc
ISBN
9789139117308
Återkrav av socialförsäkringsersättning och arbetslöshetsersättning (häftad)

Återkrav av socialförsäkringsersättning och arbetslöshetsersättning

Häftad Svenska, 2021-09-13
464
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Frågor om återkrav av utbetald ersättning har blivit allt viktigare hos myndigheterna, för lagstiftaren och i samhället i stort. Att rätt person får rätt ersättning påverkar allmänhetens förtroende för våra sociala försäkringar. Av samhällsekonomiska skäl är det angeläget att felaktiga utbetalningar återbetalas. Å andra sidan är enskilda personers rättssäkerhet betydelsefull.

Socialförsäkringssystemet är i dag så komplicerat att det är svårt för enskilda som ansöker om ersättning att göra rätt. Ett återkrav kan få stora konsekvenser för den som drabbas. Det är därför viktigt att rättsreglerna är tydliga och att utredningar och beslut håller hög kvalitet.

Återkrav av socialförsäkringsersättning och arbetslöshetsersättning ger en överblick över återkravsreglerna inom Försäkringskassans, Pensionsmyndighetens och arbetslöshetskassornas område. Gällande bestämmelser, aktuella förarbeten och rättsfall beskrivs. Både praktiska tillämpningsfrågor och teoretiska problem analyseras. Frågor som inte har något säkert svar och där det finns behov av domstolspraxis, uppmärksammas särskilt. Vilka krav som kan ställas på myndighetens utredning diskuteras utförligt, liksom regler om bevisbörda och beviskrav. Avsikten är att boken ska ge en heltäckande vägledning för den som beslutar om, överprövar eller på annat sätt arbetar med återkrav inom socialförsäkringen eller arbetslöshetsförsäkringen.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Återkrav av socialförsäkringsersättning och arbetslöshetsersättning
  2. +
  3. Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband) av Johan Munck (inbunden).

Köp båda 2 för 3583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »