Rättegång. Fjärde häftet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Institutet för rättsvetenskaplig forskning (del 38)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2009-08-27
Upplaga
7
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Oek-c,Oeka-c
ISBN
9789139204817

Rättegång. Fjärde häftet

Häftad,  Svenska, 2009-08-27
453
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I RÄTTEGÅNG IV behandlar professor Per Olof Ekelöf m.fl. den svenska civil- och straffprocessen. Böckerna i serien Rättegång är huvudsakligen avsedda att vara kurslitteratur i juristutbildningen, men är även användbara för praktiskt verksamma jurister.

I RÄTTEGÅNG IV behandlas den gällande bevisrätten. Boken behandlar centrala begrepp och principer inom bevisrätten. Vidare innehåller RÄTTEGÅNG IV redogörelser för bevisbördans placering och beviskravets styrka i olika slags mål. Ett kapitel ägnas frågan om hur bevisningen värderas. I separata kapitel behandlas de olika bevismedlen, t.ex. vittne och skriftligt bevis. Boken avslutas med ett kapitel om bevissäkring och bevisefterforskning.

Denna sjunde upplaga av boken har omarbetats och reviderats av Henrik Edelstam, professor i processrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet och Lars Heuman, professor i processrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet samt forskare vid Stockholm Centre for Commercial Law.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättegång. Fjärde häftet
  2. +
  3. Juridisk metodbok : för socialarbetare och andra offentliganställda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metodbok : för socialarbetare och andr... av Annika Rejmer, Stefan Zetterström, Sverker Scheutz, Therése Fridström Montoya (häftad).

Köp båda 2 för 632 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna