Kommunalrättens grunder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2016-02-29
Upplaga
7
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Kommunalrättens grunder
Dimensioner
222 x 150 x 25 mm
Vikt
571 g
SAB
Odb-ck
ISBN
9789139207092
Kommunalrättens grunder (häftad)

Kommunalrättens grunder

Häftad Svenska, 2016-02-29
527
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kommunalrätten är den del av juridiken som behandlarkommunernas organisation, verksamhetsformer, befogenheteroch åligganden. Kommunernas verksamhet är av skiftande slag och styrs av en rad olika lagar.
Kommunalrättens grunder är primärt avsedd att användas som lärobok vid studiet av ämnet förvaltningsrätt inom juristutbildningen. I boken behandlas grunddragen avkommunalrätten med huvudvikten lagd vid bestämmelsernai kommunallagen (1991:900), som gäller för kommuner och landsting. Framställningen illustreras med rättsfall.
Ur innehållet: Begreppen kommun, kommunmedlemoch kommunal självstyrelse / De kommunala organenoch deras uppgifter / Förtroendevalda och anställda / Denkommunala kompetensen / Vissa övriga kommunala befogenheter/Förfarandet hos fullmäktige och nämnder / Ekonomisk förvaltning och revision / Överklagande av kommunala beslut.
Ändringar och tillägg i denna sjunde upplaga av boken har gjorts med anledning av ny lagstiftning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunalrättens grunder
 2. +
 3. Förvaltningsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrättens grunder av Ulrik Von Essen, Alf Bohlin, Wiweka Warnling Conradson (häftad).

Köp båda 2 för 1067 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alf Bohlin

 • Offentlighetsprincipen

  Alf Bohlin

  Svensk rättskipning och förvaltning har sedan länge präglats av offentlighet. Offentlighetsprincipen, som utgör en hörnsten i den svenska rättsordningen, har sin grund i allmänhetens behov av och anspråk på insyn i myndigheternas göranden och låta...

 • Förvaltningsrättens grunder

  Ulrik Von Essen, Alf Bohlin, Wiweka Warnling Conradson

  Förvaltningsrätten är den del av juridiken som behandlar förvaltningsmyndigheternas verksamhet, främst deras ärendehandläggning och beslutsfattande. Ämnet är mycket omfångsrikt och brukar delas up...