Sakrätt beträffande fast egendom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2021-07-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
209 x 148 x 20 mm
Vikt
466 g
SAB
Oeace-c
ISBN
9789139207382

Sakrätt beträffande fast egendom

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-07-09
365
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok behandlas de sakrättsliga reglerna med avseende på fast egendom. Framställningen innehåller en beskrivning av vilka slags anspråk som kan finnas på en fastighet och vad som avgränsar egendomsslaget. Tyngdpunkten ligger på regler som avser det dynamiska tredjemansskyddet. Bland frågor som behandlas kan nämnas vem som får bättre rätt vid tvesala och andra dubbeldispositioner, liksom vad som krävs för ett godtrosförvärv av äganderätt eller panträtt. Härutöver klargörs förutsättningarna för borgenärsskydd för olika slags anspråk på en fastighet. Vid sidan av anspråk på äganderätt, panträtt eller bruksrätt uppmärksammas anspråk på dold samäganderätt och förfoganderättsinskränkningar. Reglerna om panträtt behandlas särskilt noga. I ett avslutande kapitel förklaras vad som gäller om en fastighet blir föremål för utmätning eller omfattas av en konkurs.

Boken riktar sig både till rättsvetenskapligt intresserade och till praktiker. Den är även väl lämpad att användas för undervisning vid universiteten och på andra slags kurser i fastighetsrätt och sakrätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sakrätt beträffande fast egendom
  2. +
  3. Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens gr... av Göran Millqvist (häftad).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna