Arbetsrätten : en översikt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2017-08-04
Upplaga
7
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Arbetsrätten. En översikt
Dimensioner
240 x 160 x 14 mm
Vikt
433 g
SAB
Ohab-c
ISBN
9789139207528
Arbetsrätten : en översikt (häftad)

Arbetsrätten : en översikt

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-04
345
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna sjunde upplaga av Arbetsrätten: en översikt ger en koncentrerad och överskådlig redovisning av svensk arbetsrätt i dess aktuella läge i slutet av 2010-talet. EU:s arbetsrätt skildras här integrerad med gällande svensk rätt och samspelet mellan lagstiftning och avtalsreglering beskrivs och illustreras. Talrika hänvisningar ges till domstolspraxis och annat rättsligt material.
I en introduktion belyses bl.a. karakteristiska drag i svensk arbetsrätt i europeiskt perspektiv. I en allmän del behandlas främst arbetstagarbegreppet, fri rörlighet för arbetskraft och rättegången i arbetstvister. Ett kapitel om kollektiv arbetsrätt skildrar reglerna om bl.a. föreningsrätt och kollektivavtal samt arbetsstrid och fredsplikt. Frågorna om arbetstagarinflytande över företags- och arbetsledning behandlas som en särskild del av arbetsrätten. Det mest omfattande kapitlet ägnas anställningsförhållandets rätt och avser bl.a.tillkomsten av anställningsavtal, avtalsförpliktelser, löneskydd, sanktioner, anställningsskydd samt företagsöverlåtelse och andra partsskiften. Diskrimineringsrätten behandlas i en del för sig och i två avslutande kapitel redovisas arbetsmarknadsreglering samt arbetsmiljö och arbetstid.
Bland nyheterna i denna upplaga kan nämnas nya regler gällande utlänningarsom utför arbete utan tillstånd, en reviderad lex Laval rörande utstationering från andra EES länder och en ny lag om arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden. De mest långtgående ändringarna från senare år rör aktiva åtgärder för att motverka diskriminering och främja likabehandling.
Föregående upplagor har använts som kurslitteratur vid universitet ochannan utbildning på olika nivåer. Boken bör kunna komma till nytta även fördem som i sin yrkesutövning har behov av att raskt orientera sig i det omfattande arbetsrättsliga materialet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsrätten : en översikt
  2. +
  3. Diskrimineringslagen : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskrimineringslagen : en lärobok av Håkan Gabinus Göransson, Naiti Del Sante (häftad).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna