Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt i Sverige, EU och internationellt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
661
Utgivningsdatum
2019-02-20
Upplaga
12
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Lärobok i immaterialrätt : Upphovsrätt, Patenträtt, Mönsterrätt, Känneteckensrätt - I Sverige, EU och internationellt
Dimensioner
209 x 149 x 32 mm
Vikt
849 g
SAB
Oeae-c
ISBN
9789139208792
Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt i Sverige, EU och internationellt (häftad)

Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt i Sverige, EU och internationellt

Häftad Svenska, 2019-02-20
689
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skyddet för intellektuella prestationer och kännetecken spelar i våra dagar en mycket stor ekonomisk och kulturell roll. Upphovsrätt, patenträtt, designrätt och känneteckensrätt, inklusive kvalitetsbeteckningar, utgör centrala värden i alla företag. Samtidigt innebär den moderna tekniska utvecklingen med nät, plattformar och robotar ständigt nya utmaningar. Det gäller att vara uppdaterad.EU-rätten tvingar till uppmärksamhet på ökad harmonisering, enhetsrätter och EU-domstolens centrala roll, som innebär nya hierarkier, metoder och rättskällor. Immaterialrättsliga frågor, inklusive innovationer, står högt på den nationella, europeiska och internationella dagordningen, bl.a. i samband med kunskapsspridning, klimatförhandlingar, hållbar utveckling och förbättrad folkhälsa.I denna tolfte upplaga av Lärobok i immaterialrätt behandlas den nationella immaterialrätten även i ljuset av de nya, särskilda domstolarna på området, Patent- och marknadsdomstolen och Patent- och marknadsöverdomstolen. Liksom tidigare understryks den nationella immaterialrättens beroende av framför allt den europeiska men även den internationella utvecklingen.Boken vänder sig till varje jurist som vill fördjupa sina kunskaper i immaterialrätt eller ha en pålitlig bok att slå i. Den kan med fördel användas på olika nivåer och i olika syften. Den insiktsfulla och problemorienterade framställningen liksom de många hänvisningarna till praxis och doktrin gör den till en värdefull rättskälla på området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt i Sverige, EU och internationellt
  2. +
  3. Marknadsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsrätten : en introduktion av Per Jonas Nordell (häftad).

Köp båda 2 för 938 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marianne Levin