En introduktion till förvaltningsrätten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
13
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
En introduktion till förvaltningsrätten :
Dimensioner
240 x 158 x 9 mm
Vikt
258 g
SAB
Odb
ISBN
9789139209355
En introduktion till förvaltningsrätten (häftad)

En introduktion till förvaltningsrätten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-05
224
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En introduktion till förvaltningsrätten syftar till att sätta in förvaltningsrätt i ett helhetsperspektiv, samtidigt som en vardagsnära anknytning eftersträvas. Den som ser till sin egen ansökan om bygglov eller lärarlegitimation eller till sitt eget överklagande av ett beslut hos Förvaltningsrätten får på så sätt enklare att hantera de frågor som kan uppkomma. Den som kommer i konflikt med en myndighet i samband med en vägrad förmån, beslut om sanktioner eller ett återkallat tillstånd får reda på vilka krav som kan ställas ifråga om insyn, motivering, muntliga inslag, etc. Det sagda gäller lika om den som berörs är en enskild person eller ett företag. Omvänt gäller att tjänstemän vid olika myndigheter ? vilka finns i hundratal inom många olika områden (polisen, Finansinspektionen, Skolverket, Tekniska högskolan, byggnadsnämnden i en kommun, etc.) ? får ett rättsligt perspektiv på sin verksamhet.

I introduktionen presenteras förvaltningsförfarandets utformning, metoden att avgöra om förvaltningslagen ska tillämpas, olika möjligheter till förnyad prövning av beslut, m.m. Boken är avsedd att tillämpas som en grundläggande orientering på juristutbildningens (vid Stockholms universitet) första termin men har fått en mycket större användning än så. Den har fått omdömet att vara begriplig och nyttig även om läsaren inte har ambitionen att bli jurist. I och med europeiseringen av svensk rätt ? och medlemskapet i EU ? har ett allt större fokus kommit att läggas vid just förvaltningsrätt liksom vid de ökade kraven på domstolsprövning av förvaltningsbeslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En introduktion till förvaltningsrätten
  2. +
  3. Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband) av Johan Munck (inbunden).

Köp båda 2 för 1313 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En introduktion till förvaltningsrätten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Passar inte särskilt bra som en introduktionsbok
    Victoria, 10 september 2022

    För att vara en introduktionsbok till ett ämne har den här boken en del brister. Boken tar bl.a. ofta upp ett helt nytt begrepp (för den som inte är bekant med förvaltningsrätten) utan att förklara vad det innebär. Man får då lägga tid på att sitta och googla upp det istället för att sedan läsa en förklaring på vad det faktiskt innebär flera sidor senare. Det är dessutom relativt ofta som svåra ämnen tas upp alldeles för översiktligt så att någon som är ny till ämnet inte riktigt kan greppa d... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Wiweka Warnling Conradson