Associationsrätten : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
7
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Associationsrätten : En introduktion
Dimensioner
240 x 159 x 7 mm
Vikt
200 g
SAB
Oeada-c
ISBN
9789139209607

Associationsrätten : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2021-01-15
217
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok ger en översikt över den allmänna svenska associationsrätten, dvs. de regler som gäller för bolag och föreningar avseende associationernas interna förhållanden och relationen till utomstående tredje man. Framställningen ansluter i viss mån till författarens utförligare arbete ”Svensk associationsrätt i huvuddrag” (12 uppl. 2018) och är uppdaterad på grundval av den senaste utvecklingen. Arbetet är främst avsett för studenter och andra som vill ha en kortare introduktion i ämnet.

Boken ger läsaren möjlighet att ta till sig en introduktion till associationsrätten, ur såväl ett problemorienterat som ett associationsformsorienterat perspektiv. Skildringen av associationsrätten bygger främst på aktiebolagslagen 2005, lagen om handelsbolag och enkla bolag 1980 och lagen om ekonomiska föreningar 2018. På vissa ställen konkretiseras och kompletteras framställningen med hänvisningar till rättspraxis och hur reglerna tillämpas i praktiken. Andra associations- och värdepappersmarknadsrättsliga lagar samt de regler som utfärdats av Finansinspektionen och som utvecklats av de svenska självreglerande organen behandlas mera kortfattat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Associationsrätten : en introduktion
  2. +
  3. Avtalsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avtalsrätten : en introduktion av Christina Ramberg, Jan Ramberg (häftad).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Svante Johansson