Algebra och geometri
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
2
Förlag
Gleerups
Originaltitel
Algebra och geometri, 2 uppl
Dimensioner
240 x 165 x 15 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789140647573
Algebra och geometri

Algebra och geometri

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Svenska, 2006-05-01
524
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Algebra och geometri Kan levereras innan julafton
Algebra och geometri är avsedd att användas vid de inledande matematikstudierna på universitetsnivå. Den är en omarbetning och utökning av den välkända Algebra och kombinatorik som först kom 1985. Det som nu tillkommit i boken är främst ett par kapitel om geometri. Dessutom finns nu en inledning med repetition av viktiga hantverksmoment ur gymnasiekursen. Exempel och övningar, framför allt enklare övningar, har blivit fler. Nu finns totalt 555 övningsproblem, många av dem med fler delproblem.

Författaren Anders Vretblad är FD i matematik och sedan 1970 universitetslektor vid Uppsala universitet.

Kerstin Ekstig är FL i matematik och har under många år arbetat med lärarutbildning vid högskolan i Gävle och sedan 1988 vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Algebra och geometri
 2. +
 3. Åtta kapitel om geometri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åtta kapitel om geometri av Anders Tengstrand (häftad).

Köp båda 2 för 949 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Algebra och geometri. Sätt ditt betyg »
 1. Vad ska man säga?
  Kaku, 14 september 2019

  Använder den på högskolan. Den har alldeles för få färdiga räkneexempel som man kan följa. Den innehåller ett språk som gör att man måste ha kurser från gymnasiet färskt i minnet om man skall hänga med. Det känns som om det inte är någon "rödtråd" i boken. Kapitel bygger inte på varandra. Man skulle i praktiken kunna börja med sista kapitel och jobba sig bakåt.

 2. Inte ens värd EN stjärna!
  Sara Silverberg, 13 oktober 2015

  Sannerligen ett praktexemplar på hur en bok inte ska vara uppbyggd. Att spara på papper genom att trycka ihop allt till en rörig smörja blir ett slöseri som heter duga! Uppgifterna står i sådan oordning att man inte vet vart man ska börja, och led man inte av dyslexi innan man läst denna bok, så får man i alla fall större förståelse för dyslektiker av försöka läsa texterna. Denna bok må vara gjord i all välmening, men den får mig att vilja upprätta bokbål.

 3. solid textbok för inledande matematikstudier.
  andgry, 6 augusti 2015

  Denna bok som i en tidigare upplaga hette "Algebra och kombinatorik" skrevs i mitten av 80-talet och har genom åren använts i inledande matematikstudier på flera svenska universitet. I "Algebra och geometri" har författarna utökat mängden material genom att lägga till en del analytisk geometri.
  Boken innehåller ett axplock av elementär logik, mängdlära, algebra, talteori, kombinatorik, analys, lineär algebra, geometri samt grundläggande bevisföring.
  Texten är saklig, koncis, förklara... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Vretblad

 • Fourier Analysis and Its Applications

  Anders Vretblad

  A carefully prepared account of the basic ideas in Fourier analysis and its applications to the study of partial differential equations. The author succeeds to make his exposition accessible to readers with a limited background, for example, those...