Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2012-08-21
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Kulturanalytiska verktyg
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789140680969
Kulturanalytiska verktyg (häftad)

Kulturanalytiska verktyg

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-08-21
329
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med nya ögon upptäcker man hur gåtfull vardagen ändå är. Minsta bagatell kan få oväntat stor betydelse. Det som pågår vid fikapausen eller under morgonens makeup framför badrumsspegeln är inte alls så trivialt som det verkar. Det är i de dagliga rutinerna som samhällsstrukturer bekräftas eller förändras.

Den här boken visar hur man kommer igång med en etnografisk undersökning och gör överraskande kulturanalys, från den första vilda idén till materialsamlande och skrivande. Varför kan småsaker bli så irriterande när förälskade par flyttar ihop? Hur beskriver man stämningen på en tågstation? Hur blir medier och elektronik osynliga i sin självklarhet?

Syftet med kulturanalys är att slå hål på myter och ifrågasätta självklara normer. Nästan ingenting tas för givet. Med hjälp av olika verktyg och perspektiv fångar författarna undflyende företeelser i det dagliga livet. De diskuterar också vad som händer när man tar med sig kulturanalysen ut i arbetslivet eller i ett samarbete med andra discipliner och verksamheter.

Billy Ehn, professor i etnologi vid Umeå universitet, och Orvar Löfgren, professor emeritus i etnologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturanalytiska verktyg
  2. +
  3. Kulturnavigering i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kulturnavigering i skolan av Gösta Arvastson, Billy Ehn (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kulturanalytiska verktyg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst
    Emma, 12 februari 2018

    Boken känns som skönlitteratur med konkreta exempel grundade i vardagslivet. Den är lättläst och har bra beskrivningar och delkapitel vilket gör det lätt att hänga med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna