Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2013-04-15
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Bedömning i NO - grundskolans tidiga år
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789140682185
Bedömning i NO - grundskolans tidiga år (häftad)

Bedömning i NO - grundskolans tidiga år

Häftad,  Svenska, 2013-04-15

Slutsåld

Undervisning i biologi, fysik och kemi ska ge eleverna förutsättningar att bland annat ta ställning i frågor med naturvetenskapligt innehåll, genomföra undersökningar och använda begrepp för att beskriva och förklara olika fenomen och sammanhang. Men hur vet man i vilken utsträckning eleverna har utvecklat dessa förmågor? Och hur kan man stödja elevernas fortsatta utveckling?

I den här boken diskuteras vilka aspekter som ska bedömas i förhållande till de förmågor som beskrivs i kursplanerna för NO-ämnena samt hur bedömningen kan genomföras för att hjälpa eleverna att utveckla dessa förmågor. Huvudfokus ligger på strategier för formativ bedömning - hur man kommunicerar förväntningar till eleverna, ger konstruktiv återkoppling och låter eleverna arbeta med själv- och kamratbedömning - men boken tar även upp skriftliga omdömen, betyg, likvärdighet, nationella prov och sambedömning. 

Boken riktar sig i första hand till lärare, och blivande lärare, som undervisar i NO-ämnena i grundskolans årskurs 1-6. En stor del av innehållet är dock relevant även för andra årskurser och andra ämnen. Författarna har varit ansvariga för utvecklingen av Skolverkets diagnosmaterial i NO för årskurs 1-6 (DiNO) samt medverkar i konstruktionen av de nationella proven i biologi, fysik och kemi för årskurs 6.

Anders Jönsson är bitr. professor vid naturvetenskapernas didaktik, Högskolan Kristianstad.

Margareta Ekborg är professor i ämnesdidaktik med naturvetenskaplig inriktning, Malmö högskola.

Britt Lindahl är lektor i ämnesdidaktik med naturvetenskaplig inriktning, Högskolan Kristianstad.

Lena Löfgren är lektor i fysikdidaktik, Högskolan Kristianstad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »