Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-08-25
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Reflektionshandboken för pedagoger
Dimensioner
160 x 105 x 10 mm
Vikt
114 g
ISBN
9789140688255
Reflektionshandboken för pedagoger (häftad)

Reflektionshandboken för pedagoger

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-08-25
230
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan man tänka kring sitt arbete och sin yrkesroll, ensam och tillsammans med andra? Och på vilket sätt är denna reflektion viktig för oss och för arbetet? Det är utgångspunkten för den här boken.

Reflektionshandboken för pedagoger är en hjälp för lärandeorienterad reflektion. Den behöver inte läsas från pärm till pärm, utan den fungerar som en uppslagsbok med riktlinjer för hur reflektion kan bli ett stöd i din yrkesverksamhet.

"Reflektion är ett verktyg för professionsutveckling. Som pedagog är det viktigt att reflektera över praxis för att synliggöra de egna teorierna, värderingarna och handlingarna. Den här boken klargör vad reflektion är och hur reflektionsprocessen konkret kan användas för utveckling av den egna verksamheten. Den vänder sig både till lärarstudenter och verksamma pedagoger." - Christine Engström, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet

Boken har ett praktiskt fickformat.

Översättning: Hans Dalén
Fackgranskning: Christine Engström, Göteborgs universitet

Kristin Bie har arbetat som lektor vid sjuksköterskeutbildningen, och då särskilt med reflektion vid vägledning av studenter. Hon arbetar i dag vid utvecklingscentret i Björgene där hon leder etikrådet för hälso- och omsorgsarbete och anordnar kurser för etikvägledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reflektionshandboken för pedagoger
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reflektionshandboken för pedagoger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Reflektions bok
    Nazanin Mehraban Sharifi, 4 oktober 2017

    Boken hjälper alla för att kunna reflektera på ett rätt sätt i olika ämne och situation. Tack vore boken kunde göra mina reflektions uppgifter i skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristin Bie