Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Matematikdidaktik i praktiken - att undervisa i årskurs 1-6
Dimensioner
228 x 156 x 17 mm
Vikt
478 g
ISBN
9789140688743

Matematikdidaktik i praktiken - att undervisa i årskurs 1-6

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-02-25
459
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Matematikämnets didaktik handlar i första hand om undervisningens innehåll och hur elever kan tillägna sig matematiken. Målet är att eleverna ska få ett bra förhållningssätt till ämnet och en förmåga att förstå och använda matematiken.

I den senaste kursplanen i matematik, Lgr 11, sammanfattas undervisningens syfte i de förmågor man önskar att eleverna ska utveckla. I den här boken diskuteras innebörden i dessa förmågor och hur man på ett konkret sätt kan arbeta med dem i undervisningen. Stor uppmärksamhet ägnas åt begreppen konkretisering och variation. Konkretiseringen handlar då inte om att "göra", utan om att förstå. Målet med konkretisering är abstraktion. Variationen handlar i första hand om att elevanpassa ämnesinnehållet, det vill säga att individualisera. Först när innehållet är elevanpassat är det möjligt att variera arbetsform och arbetssätt.

I boken behandlas alla centrala områden i kursplanen ur ett matematikdidaktiskt perspektiv. Syftet är att man som lärare, utifrån en genomtänkt didaktik, ska kunna erbjuda eleverna förståelse för olika matematikinnehåll samt kontinuitet i inlärningen, från förskoleklassen till högstadiet.

Natalia Karlsson är docent i matematik och lektor i matematik med inriktning mot didaktik. Hon arbetar som lärarutbildare vid Södertörns högskola. Hennes forskning är inriktad mot elevers och studenters uppfattning om matematik.

Wiggo Kilborn, tidigare universitetslektor i matematikdidaktik vid Göteborgs universitet, arbetar som konsult inom utbildningsområdet. Han har mångårig erfarenhet av lärarutbildning och skolforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matematikdidaktik i praktiken - att undervisa i årskurs 1-6
  2. +
  3. Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och... av Jonathan Jeppsson (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Matematikdidaktik i praktiken - att undervisa i årskurs 1-6. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kursbok
    Sara Lotta Inger Isberg (Fjärdhundra, Enköping), 18 september 2016

    Kursbok i lärarutbildning, Intressant, med tänkvärda "fundera vidare" i slutet av varje kapitel. Användbara saker i grundmatte, och innehåller mycket tips och lektionsmaterial.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna