Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-12-18
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Samhällsekonomi för socionomer
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
366 g
SAB
Ohf,Qad-c
ISBN
9789140692061

Samhällsekonomi för socionomer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-12-18
369
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ekonomi och socialpolitik är två områden som är ömsesidigt beroende av varandra. Utan en väl fungerande samhällsekonomi skapas inga gemensamma resurser för socialt arbete. Utan ett fungerande socialt skyddsnät tas inte de mänskliga resurser tillvara som i sin tur är med och skapar en god samhällsekonomi.

Samhällsekonomi för socionomer ger grundläggande kunskaper om samhällsekonomiska företeelser som påverkar socialpolitikens förutsättningar och finansieringen av välfärdsstaten, liksom det praktiska sociala arbetet och människors möjligheter till försörjning.

Boken inleds med en historisk tillbakablick över hur svensk ekonomi och socialpolitik samspelat och utvecklats sedan mitten av 1800-talet. Fokus ligger emellertid på de utmaningar som verksamma inom socialt arbete ställs inför idag, exempelvis ungas och utrikes föddas etablering på arbetsmarknaden, växande klyftor i samhället och en åldrande befolkning. Boken tar även upp företeelser och utmaningar som vi än bara sett början på, som en ökad privatisering av den offentliga välfärden och en ökad automatisering på arbetsmarknaden.

Syftet med boken är att ge läsaren verktyg för att kunna se och skapa vägar till förändring och förbättring av det sociala arbetet. Den vänder sig primärt till socionomstudenter och verksamma inom socialt arbete, men även till studenter inom närliggande ämnen på universitet, högskolor och folkhögskolor.

Fay Lundh Nilsson är fil. dr i ekonomisk historia. Hon är verksam som forskare vid Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet och har tidigare undervisat i ekonomi och socialpolitik på Socialhögskolan vid Lunds universitet.

Erika Werner är fil. dr i socialt arbete. Hon är verksam som lärare och forskare på Socialhögskolan vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhällsekonomi för socionomer
  2. +
  3. Socialpolitik : en historisk bakgrund, internationella jämförelser och aktuella politiska utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialpolitik : en historisk bakgrund, internat... av Jonas Olofsson (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samhällsekonomi för socionomer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    Kerstin Matilda Svedberg (Vemhån), 25 november 2020

    Var till väldigt bra hjälp i min kurs. Språket var lätt och förståeligt. Hittade all information jag behövde så det var inte ett dåligt köp. :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna