Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Titano
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-01-12
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
TitaNO teknik
Dimensioner
200 x 199 x 11 mm
Vikt
536 g
SAB
P
ISBN
9789140695062

TitaNO teknik

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-01-12
479
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
TitaNO-serien sätter miljöfrågor i fokus och utvidgar elevernas förståelse för ett hållbart samhälle genom det återkommande avsnittet Hållbar utveckling. För att träna förmågorna har TitaNO innehållsfrågor, fördjupningsuppgifter och diskussionsfrågor med samhällsanknytning. I lärarmaterialet finns kommentarer till bokens olika kapitel, svar och kommentarer till arbetsuppgifterna och förslag till större praktiska uppgifter.

Innehåll i TitaNO Teknik:
Kapitel 1 Från idé till produkt:
I kapitlet får eleverna ta del av hur en ny produkt skapas från idé på skrivbordet till praktisk användning i verkligheten och slutligen hur produkten avslutar sin livscykel genom återvinning eller återanvändning.

Kapitel 2 Apparater omkring oss:
I våra hem har vi massor av apparater som styrs elektriskt eller elektroniskt. Att förstå deras funktion är väsentlig teknikkunskap och i kapitlet får eleverna lära sig mer om hur några av våra vanligaste apparater fungerar.

Kapitel 3 Kommunikations- och informationsteknik:
Här ges en inblick i den snabbt växande digitala teknik som hittills försett oss med allt smidigare sätt att kommunicera med varandra.I kapitlet får eleverna kunskap om tekniska lösningar för t.ex. mobilsamtal, nätverk, programmering och datasäkerhet.

Kapitel 4 Material och byggnader:
Många av de tekniska lösningar som nämns i kursplanen kan kopplas till hur man bygger ett hus. I kapitlet får eleverna bland annat se hur man steg för steg bygger ett hus.

Kapitel 5 Inblick i fabriken:
Från det närliggande och småskaliga husbygget tar boken i detta kapitel klivet över till fabriken och dess krav på fungerande infrastruktur i samhället. Här får eleverna även möjlighet att tillämpa styrning med hjälp av programmering.

Kapitel 6 Teknik i samhället:
Med kommunen som utgångspunkt diskuteras de lösningar som tillgodoser ett samhälles behov av ändamålsenlig teknik.

Kapitel 7 Teknikutveckling förr och nu:
I ett avslutande kapitel blickar vi tillbaka och försöker samtidigt göra några nedslag där tekniken i framtiden kommer att spela stor roll.

Författare till TitaNO Teknik är Johnny Frid som har mångårig erfarenhet som lärare, läroboksförfattare och läromedelsproducent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. TitaNO teknik
  2. +
  3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johnny Frid