Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2017-06-28
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Förskolans demokratifostran i ett föränderligt samhälle
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
174 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789140695895
Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle (häftad)

Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-28
222
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I Sverige deltar nästan alla barn mellan ett och fem år i förskolans verksamhet. Därmed är förskolan en viktig kontaktyta mellan samhället och nya generationer medborgare.

Utmaningar som hotar demokratiska värden i samhället och som därmed också påverkar förskollärarens förutsättningar att arbeta med demokratifostran, har funnits i alla tider. Därför har förskolans demokratiuppdrag aldrig varit enkelt.

Författarnas utgångspunkt är att se förskolan som en samhällsarena. Det innebär att förändringar i samhället också märks i, påverkar och utmanar förskolans verksamhet. I boken presenteras en modell som hjälper till att överblicka och förhålla sig till händelser och förhållanden som har särskild betydelse för demokratifostran och dess villkor. Hit hör förändringar i synen på barn och barnomsorg, förskjutningar i läroplanens innehåll, förskollärarens professionella beredskap och kamratkulturers betydelse för norm- och värdefostran i barngruppen. Förskollärarens roll och ansvar i förskolans demokratifostran har en central plats i boken och diskuteras kontinuerligt utifrån konkreta exempel.

Solveig Hägglund, professor emerita i pedagogik, Annica Löfdahl Hultman, professor i pedagogiskt arbete och Nina Thelander, lektor i pedagogiskt arbete. Alla verksamma vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle
  2. +
  3. Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : La... av Marco Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna