Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-06-05
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Socialt arbete och pappersgöra : - mellan klient och digitala dokument
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
334 g
ISBN
9789140696991
Socialt arbete och pappersgöra : - mellan klient och digitala dokument (häftad)

Socialt arbete och pappersgöra : - mellan klient och digitala dokument

Häftad Svenska, 2019-06-05
375
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Standardiserade dokument och digitala formulär omgärdar socionomens arbete. I boken Socialt arbete och pappersgöra tar författarna med oss till socialtjänstkontoren och undersöker hur det går till när socialt arbete dokumenteras. Hur påverkar dokumentationen mötet med klienten? Vilka blir konsekvenserna? Och varför?

Bokens viktigaste budskap är att till synes neutrala dokumentationssystem påtagligt formar och präglar det sociala arbetet. Det påverkar också hur vi ser på världen och vad som betraktas som giltig kunskap. Dagens utveckling väcker nya frågor och kräver nya slags kompetenser hos de professionella.

Boken vänder sig till studenter och verksamma inom socialt arbete, liksom andra med intresse för den ökade administrationens följder i offentlig sektor. Den ger både en introduktion till och en sociologisk analys av de dokumentationskrav som finns i yrket, liksom en överblick av de mest centrala lagar, direktiv och myndigheter som är relevanta för socialt arbete.

Elizabeth Martinell Barfoed är socionom och universitetslektor vid Socialhögskolan, Lunds universitet. De senaste forskningsprojekten har handlat om standardisering och dokumentering i socialtjänsten.

Katarina Jacobsson är professor vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Med en kunskapssociologisk ansats har hon bland annat studerat dokumenteringspraktiker inom sjukvård och socialtjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete och pappersgöra : - mellan klient och digitala dokument
  2. +
  3. Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att fejka arabiska : en berättelse om a... av Lina Liman (inbunden).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna