Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Språket o berättelsen
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Språket och berättelsen 1 2:a uppl
Dimensioner
240 x 165 x 15 mm
Vikt
586 g
SAB
Fc.062
ISBN
9789140697110

Språket och berättelsen 1

Inbunden,  Svenska, 2017-09-01
639
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Språket och berättelsen är en läromedelsserie i svenska för gymnasiets högskoleförberedande program. Här kombineras det bästa av två världar - skönlitterära texter som väcker elevernas intresse och tränar läsningen samt teoriavsnitt som behandlar de språkliga momenten. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

Språket och berättelsen 1 är ett läromedel för gymnasiekursen Svenska 1 som består av två tydliga delar. Den första delen utgår från klassiska teman med skönlitterära texter och varierande uppgifter som tränar läsförståelse, ordkunskap och språkriktighet samt bjuder in till vidare diskussioner kring temat. Temadelen är en utmärkt ingång till svenskkursens innehåll, och till elevernas läslust. Den andra delen går igenom kursens språkliga innehåll. Här finns till exempel skrivträning, muntlig framställning, grammatik och språksociologi. Läromedlet fungerar både för dig som vill välja och vraka ur läromedlet, och för dig som vill följa ett genomtänkt upplägg från start till mål.

I denna andra upplaga har läromedlet utökats med ett avsnitt om källkritik och upphovsrätt. Vilket svarar mot den revidering som gjorts av ämnesplanen för Svenska 1 vilken trädde i kraft den 1 juli 2017.

Språket och berättelsen 1 i korthet:
* för gymnasiekursen Svenska 1
* kombinerar det bästa av två världar - skönlitterära texter som väcker elevernas intresse och tränar läsningen samt teoriavsnitt som behandlar de språkliga momenten
* fungerar både för dig som vill välja och vraka ur läromedlet, och för dig som vill följa ett genomtänkt upplägg från start till mål
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språket och berättelsen 1
  2. +
  3. Arena 123, elevbok, 3:e uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arena 123, elevbok, 3:e uppl av Lars-Olof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna