Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
1997-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Maud Jonsson
Originalspråk
Norska
Medarbetare
Kjeldstadli, Knut (förf.) / Fløistad, Guttorm (förf.) / Fløistad, Guttorm (förf.)
Dimensioner
222 x 155 x 9 mm
Vikt
220 g
SAB
Eab
ISBN
9789144003641
Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning (häftad)

Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 1997-10-01
315
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning Kan levereras innan julafton
Handledning är en viktig källa till lärande och utveckling som har fått stor uppmärksamhet de senaste åren. I denna bok presenteras en handledningsmodell vars syfte är att tillvarata och utveckla kompetensen i professionsgrupper som arbetar med människor. Mot bakgrund av egna erfarenheter från handledning av grupper inom förskola, skola, omvårdnad och socialt arbete visar författaren hur man lägger upp handledningen på ett systematiskt sätt så att deltagarna på bästa sätt kan utveckla sin yrkeskompetens. Utgångspunkten är ett systemteoretiskt perspektiv där förståelsen av relationer mellan människor samt mellan människor och deras omgivning står i fokus. Inledningsvis behandlas handledningsbegreppet och handledningens aktörer samt centrala systemteoretiska begrepp. Därefter följer bl.a. redogörelser för vilka omständigheter som påverkar relationen mellan handledaren och deltagarna, det enskilda samtalets struktur, vad handledaren kan göra för att utveckla handledningsprocessen i samarbete med deltagarna samt kommunikations- och grupprocesser i handledningssammanhang.
Boken är lämplig som kurslitteratur inom lärarutbildning, barn- och ungdomspedagogisk utbildning samt i ämnen som pedagogik, psykologi, omvårdnad och socialt arbete. Den är även av stort intresse för yrkesverksamma inom dessa områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Handledningens svåra konst...
  Annette Johanna , 8 december 2016

  Denna bok beskriver på ett lätt och enkelt sätt hur svårt det är med handledning. Boken är bra att ha som uppslagsbok när man tränar och lär sig handledning på denna nivå. Den ger en djupare bild av handledningen och beskriver på ett bra sätt hur man utvecklar sin förmåga till att bli en bra handledare. Boken passar bra som läromedel och man har stor nytta av den även efter sin utbildning.

 2. Användbar
  Anna-Karin Klingvall, 26 februari 2016

  Den är en bok som jag kommer att återvända till i mitt yrke. Ska du handleda så är den här boken en stor hjälp. Tänkvärd!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Liv Gjems

Övrig information

Liv Gjems är verksam vid avdelningen för lärarutbildning vid Høgskolen i Vestfold, Norge. Hon har lång erfarenhet av handledning av grupper inom skola och förskola samt inom vård och socialt arbete.