Vygotskij och pedagogiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
1998-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Gunilla Hollsten
Originalspråk
Norska
Medarbetare
BRÅTEN, IVAR
Dimensioner
220 x 155 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Eac,Dobz Vygotskij, Lev,Lz Vygotskij, Lev
ISBN
9789144005027
Vygotskij och pedagogiken (häftad)

Vygotskij och pedagogiken

Häftad Svenska, 1998-05-01
280
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Intresset för hur socialt samspel bidrar till barns lärande och utveckling växer. En av de mest inflytelserika forskarna på detta område är Lev Vygotskij, som levde i det forna Sovjetunionen under första hälften av 1900-talet. Den här boken visar att hans teorier fortfarande är högst aktuella för både pedagoger och psykologer. Hans fokusering av lärande och utveckling i ett socialt och kulturellt sammanhang har klara praktisk-pedagogiska konsekvenser.
Inledningsvis skildras i korthet Vygotskijs liv samt det intellektuella och sociala sammanhang vari han formade sina tankar. Här redovisas även hans syn på högre psykologiska processer, och de pedagogiska implikationerna av hans psykologiska teori.
Därefter behandlas följande: Lärande och utveckling i lek och undervisning; Vygotskij som föregångare inom metakognitiv teori; Olika språkuppfattningar, begreppsteorier och ett undervisningsteoretiskt perspektiv på skolämnesinlärning; Den historiska dimensionen i Vygotskijs teori; Den närmaste utvecklingszonen som utgångspunkt för pedagogisk praxis; Vygotskij i tvåspråkighetsforskningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vygotskij och pedagogiken
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Läsförståelse i teori och praktik

    Ivar Bråten

    Läsförståelse är en kompetens som är helt avgörande i ett kunskapssamhälle som vårt. Det gäller inte bara inom skolan, där förståelse av olika typer av texter är en viktig sida av elevernas förmåga att tillägna sig kunskap. Att kunna läsa med förs...

Övrig information

Ivar Bråten är professor vid Pedagogisk Forskningsinstitutt, Oslo Universitet.