Dynamik i arbetsgrupper (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
287 g
SAB
Doka,Oaa
ISBN
9789144008523
Dynamik i arbetsgrupper (häftad)

Dynamik i arbetsgrupper

om grupprocesser i arbetslivet

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2006-08-01
377
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vilka förutsättningar krävs för att arbete i grupp ska fungera på bästa sätt? I denna bok beskrivs den dynamik som kan stödja eller äventyra ett bra arbete. Med utgångspunkt från gruppsykologiska teorier förklaras alldagliga företeelser som de flesta av oss upplevt i grupper eller i sammanträden. Vårt beteende i grupp relateras bland annat till Melanie Kleins, Wilfred Bions och Irving Janis teorier.Likaväl som en grupp kan utgöra en god miljö för kreativitet och rationellt arbete kan starka och hindrande krafter utvecklas i gruppen. Utan ingående kunskaper om mekanismerna bakom de hindrande krafterna riskerar man att bli ett offer för dem, eller att försitta möjligheten att ta tillvara deltagarnas kompetens på bästa sätt.I denna upplaga utreds också vad som skiljer meningsfullt samarbete från tråkiga möten. Dessutom beskrivs mekanismerna bakom varför man kan känna sig kränkt i arbetet.Dynamik i arbetsgrupper berör alla som arbetar i grupp och som vill öka sin förståelse för de krafter, både positiva och negativa, som kan utvecklas inom gruppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynamik i arbetsgrupper
  2. +
  3. Handledning i professionsgrupper - Ett systemteoretiskt perspektiv på handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handledning i professionsgrupper - Ett systemte... av Liv Gjems (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dynamik i arbetsgrupper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt intressant genomgång av arbetsgruppers...
    Arvid Strömberg, 14 maj 2013

    Väldigt intressant genomgång av arbetsgruppers dynamik! Ger många insikter och igenkännande skratt samt praktiska modeller som är lätta att ta till sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Granström

Övrig information

Vilka förutsättningar krävs för att arbete i grupp ska fungera på bästa sätt? I denna bok beskrivs den dynamik som kan stödja eller äventyra ett bra arbete. Med utgångspunkt från gruppsykologiska teorier förklaras alldagliga företeelser som de flesta av oss upplevt i grupper eller i sammanträden. Vårt beteende i grupp relateras bland annat till Melanie Kleins, Wilfred Bions och Irving Janis teorier.

Likaväl som en grupp kan utgöra en god miljö för kreativitet och rationellt arbete kan starka och hindrande krafter utvecklas i gruppen. Utan ingående kunskaper om mekanismerna bakom de hindrande krafterna riskerar man att bli ett offer för dem, eller att försitta möjligheten att ta tillvara deltagarnas kompetens på bästa sätt.

I denna upplaga utreds också vad som skiljer meningsfullt samarbete från tråkiga möten. Dessutom beskrivs mekanismerna bakom varför man kan känna sig kränkt i arbetet.

Dynamik i arbetsgrupper berör alla som arbetar i grupp och som vill öka sin förståelse för de krafter, både positiva och negativa, som kan utvecklas inom gruppen.