Linjär algebra med geometri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
487
Utgivningsdatum
1999-09-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Andersson, Lennart
Dimensioner
225 x 155 x 26 mm
Vikt
680 g
SAB
Tche,Te
ISBN
9789144009728

Linjär algebra med geometri

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 1999-09-01
468
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken inleds med ett fylligt kapitel som behandlar geometriska vektorer, linjer och plan samt andragradskurvor. De följande avsnitten, som behandlar matriser, linjära avbildningar, linjära ekvationssystem, determinanter samt egenvärden och egenvektorer, bygger i hög grad på detta första kapitel. Begrepp och satser illustreras och troliggörs så långt som möjligt med geometriska tolkningar. Två avslutande och helt nyskrivna kapitel behandlar basbyten, diagonalisering och kvadratiska former samt ger en inledning till den abstrakta teorin för vektorrum. Boken behandlar även vissa numeriska metoder och ger en introduktion till singulärvärdesuppdelning (SVD) och pseudoinverser.
Boken är försedd med ett stort antal lösta exempel och övningsuppgifter. Många av exemplen är hämtade från områden där linjär algebra kommer till konkret användning.
Boken vänder sig främst till studerande under första året på civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildningar.
Författarna, som alla undervisar eller har undervisat vid Luleå tekniska universitet, har lång erfarenhet av matematikundervisning och har medverkat som författare i andra läroböcker i matematik.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Linjär algebra med geometri
 2. +
 3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Linjär algebra med geometri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hemskt opedagodisk
  H, 8 april 2019

  En bok fylld med ohjälpsam text, tråkig uppbyggnad och få förklaringar. Var väldigt svårt att hänga med från början till slut då ofta när de förklarar hoppar de över två eller tre steg för att de tycker det är underförstått något som gör det väldigt svårt att få det under förstånd.

 2. Fruktansvärd kurslitteratur
  Fredrik Hansson, 17 mars 2015

  Boken inleder bra men sen spårar det hela ur i onödigt komplicerad och utdragen bevisföring. Väldigt opedagogiska exempel och svåra uppgifter gör att den endast passar den som vill gräva djupt i ämnet.

 3. Fruktansvärt opedagogisk bok.
  E, 9 februari 2015

  Denna bok må ha många matriser och vektorer, men pedagogiken lyser med sin frånvaro. Jag har ingenting bra att säga om boken.

Visa alla 3 recensioner