Att Utveckla Mänskliga Resurser I Organisationer : Om Ledarskap, Organiseri (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2000-03-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 156 x 18 mm
Vikt
450 g
SAB
Qbaab,Doka
ISBN
9789144012285

Att Utveckla Mänskliga Resurser I Organisationer : Om Ledarskap, Organiseri

om ledarskap, organisering, kultur och kompetens

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2000-03-01
385
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mänskliga resurser är avgörande för organisationers utveckling och överlevnad. I alla organisationer finns det därför ett stort behov av att ta tillvara, utveckla och mobilisera mänskliga resurser. Med utgångspunkt från detta perspektiv behandlas här ämnen som ledarskap, organisationsteori, organisationsutveck-ling, kultur och kompetens, arbetets innehåll samt vilken betydelse som mänskliga resurser får i framtidens samhälle.
Boken vänder sig till studerande vid universitet och högskolor i bl.a. företagsekonomi, sociologi, psykologi och statsvetenskap. Den är också värdefull för alla som praktiskt arbetar med ledarskap och organisationsutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att Utveckla Mänskliga Resurser I Organisationer : Om Ledarskap, Organiseri
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att Utveckla Mänskliga Resurser I Organisationer : Om Ledarskap, Organiseri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Ben J, 23 september 2015

    Boken behandlar tydligt begrepp inom organisationer, som har med personal och ledning att göra. Ledningsstilar, organisationsskolor och dylikt tas upp. Wolvén har starka personliga åsikter, men han refererar till framstående forskning på ett professionellt och lättillgängligt sätt. Som läsare får man kunskaper både om Wolvéns syn på vad som är viktigt inom organisationer, hur forskningen på området har förändrats, samt ledande forskares åsikter om ämnet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars-Erik Wolvén

Övrig information

Lars-Erik Wolvén är civilekonom och professor i sociologi vid Mitthögskolan i Östersund, där han i flera år lett tvärvetenskaplig forskning om "Human Resource Development". Han har också arbetat som konsult i ledarskap och organisationsutveckling.