Spansk grammatik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
535
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 162 x 33 mm
Vikt
835 g
SAB
Fk.01
ISBN
9789144014234
Spansk grammatik (kartonnage)

Spansk grammatik

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2000-09-01
487
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är den första spanska universitetsgrammatiken på svenska på många år. Boken beskriver den moderna spanskan som den manifesteras i tal och skrift. Viktigare regionala varianter presenteras, antingen de förekommer på Iberiska halvön eller i det spanskspråkiga Latinamerika. Alla exempel är autentiska.
De har hämtats från talspråk, radio, tv, tidningar och från en litterär korpus omfattande över 1 550 verk av spanska och latinamerikanska författare, publicerade mellan 1974 och 2000. Korpusbaseringen gör att nya grammatiska rön kan presenteras, både vad gäller morfologi och syntax.
"Spansk grammatik" riktar sig främst till läsare med svenska som modersmål. Den är kontrastiv och koncentrerar sig på skillnaderna mellan svenska och spanska. Boken är avsedd att användas som lärobok och referensverk inom undervisningen i spanska på universitetsnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spansk grammatik
 2. +
 3. Snacka snyggare : den stora boken om vardagsretorik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snacka snyggare : den stora boken om vardagsret... av Elaine Eksvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spansk grammatik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Passar många
  Leif Ronnie Kulander, 5 oktober 2017

  Jag tyckte boken var mycket bra så jag köpte ytterligare en till mitt barnbarn. Hon läser spanska i årskurs 8 men passar ändå. Mycket bra avsnitt om verbändelserna.

 2. Recension
  Gert John Gustaf Forsström, 22 december 2015

  Boken är bra upplagd, meningsexemplen går att lista ut hur de ska översättas. Övningsboken är också den full av bra exempel. Jag gör så att jag läser ett kapitel, gör sen övningarna i övningsboken på papper, rättar det och skriver sen de rättade meningarna på datorn. Så får den göra som är 70 år och träskalle.

  Dessutom har både Gunnar Fält och Luis Lerate som lärare på B-kursen i spanska på Uppsala Universitet.

Visa alla 2 recensioner