Derivator, Integraler och sånt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
654
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dunkels, Andrejs, 1939-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 35 mm
Vikt
913 g
SAB
Td,Tak
ISBN
9789144014913
Derivator, Integraler och sånt (häftad)

Derivator, Integraler och sånt

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2000-09-01
559
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är en omarbetad och moderniserad ny upplaga av sin beprövade föregångare och täcker grunderna av envariabelanalysen. Stor vikt läggs vid numeriska metoder, som presenteras där de naturligt hör hemma.
Boken spänner över ett stort område av matematiken. Författarna nöjer sig därför ibland med att förklara och belysa sammanhang snarare än att alltid ge logiskt oantastliga bevis. De många lösta exemplen bidrar till att illustrera teorin. Till varje kapitel hör vidare ett stort antal övningsuppgifter.
Den vänder sig främst till studerande på civilingenjörs- och ingenjörsutbildningarna, men bör också kunna lämpa sig för andra studerande.
Författarna, som alla undervisar eller har undervisat vid Luleå tekniska universitet, har lång erfarenhet av matematikundervisning för teknologer och har i flera fall medverkat som författare till andra läroböcker.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Derivator, Integraler och sånt
 2. +
 3. Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten av George Monbiot (inbunden).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Linjär algebra med geometri

  Lennart Andersson, Anders Grennberg, Torbjörn Hedberg, Reinhold Näslund, Lars-Erik Persson

  Boken inleds med ett fylligt kapitel som behandlar geometriska vektorer, linjer och plan samt andragradskurvor. De följande avsnitten, som behandlar matriser, linjära avbildningar, linjära ekvationssystem, determinanter samt egenvärden och egenvek...

 • Mot bättre vetande i matematik

  Andrejs Dunkels, Bengt Klefsjö, Ingemar Nilsson, Reinhold Näslund, Kerstin Vännman

  När man studerar vid universitet och högskola är det viktigt att man har grundläggande matematiska begrepp aktuella och att man har en viss färdighet i att hantera matematiska uttryck och symboler. Denna bok är utformad för att underlätta en repet...

Övrig information

Andrejs Dunkels var universitetslektor i matematik, Håkan Ekblom är bitr. professor och undervisar främst i numerisk analys och datalogi, Anders Grennberg är bitr. professor vid institutionen för systemteknik, Torbjörn Hedberg är professor vid institutionen för matematik, Eilif Hensvold har varit universitetslektor i matematik och i industriell logistik, Henry Kallioniemi är universitetslektor i matematik, Reinhold Näslund är universitetsadjunkt i matematik.