Hälsa och hälsofrämjande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Alexanderson, Kristina, 1951-
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
269 g
SAB
Vnaa,V:d
ISBN
9789144015989
Vanliga sökord
begreppen

Hälsa och hälsofrämjande

en litteraturstudie

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2000-01-01
356
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begreppen hälsa och hälsofrämjande används alltmer i olika måldokument på lokal, nationell och internationell nivå. Det är dock sällan som begreppen definieras. Detta har inneburit en stor osäkerhet kring vad som egentligen avses med dessa begrepp och denna osäkerhet har ibland skapat irritation över vad som uppfattats som ”flummigt” och vagt kring hälsa.
Denna bok är en litteraturgenomgång av olika teorier om och definitioner av hälsa och hälsofrämjande. Teorier och definitioner förklaras och klassificeras utifrån termer som holistisk, biostatistisk, teleologisk, strategi, handling o.s.v. Vi belyser frågor som: Är hälsa motsatsen till sjukdom? Är hälsa något annat än frånvaro av sjukdom? Går den att förklara med termer som handlingsförmåga, välbefinnande eller mening? Finns det någon skillnad mellan hälsofrämjande och prevention? Vad kan olika hälsosyner ha för inverkan på mötet med patienter, klienter etc.
Målgruppen omfattar blivande och praktiserande läkare, sköterskor, folkhälsovetare, arbetsterapeuter, socionomer och andra yrkesgrupper som professionellt arbetar med hälsa och hälsofrämjande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsa och hälsofrämjande
  2. +
  3. Klinisk utbildning i högskolan : perspektiv och utveckling inom verksamhetsförlagd utbildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk utbildning i högskolan : perspektiv och... av Ester Mogensen, Ingrid Thorell-Ekstrand, Anna Löfmark (häftad).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsa och hälsofrämjande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hälsobegrepp
    PallasAthena78, 9 februari 2018

    Förklarar de olika hälsobegreppen på ett enkelt sätt. Bra bok om du studerar till arbetsterapeut eller om du vill fördjupa kunskapen på olika syn av hälsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Jennie Medin är fil.mag. i folkhälsovetenskap och är verksam vid Rikscentrum för Arbetslivsinriktad Rehabilitering samt avd. för Socialmedicin och Folkhälsoveten-skap vid Hälsouniversitetet i Linköping.
Kristina Alexanderson är docent i samhällsmedicin och forskare vid Rikscentrum för Försäkringsmedicinsk Forskning samt universitetslektor på avdelningen för Socialmedicin och Folkhälsovetenskap vid Hälsouniversitetet i Linköping.