Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2013-05-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ors, Marianne (förf.) / Nettelbladt, Ulrika (red.) / Nettelbladt, Ulrika (red.) / Salameh, Eva-Kristina (red.) / Salameh, Eva-Kristina (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 28 mm
Vikt
777 g
SAB
F:dofa,Vjj,618.92855,616.855
ISBN
9789144017648

Språkutveckling och språkstörning hos barn. Del 2, Pragmatik - teorier, utveckling och svårigheter

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-05-20
406
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Behovet av en bok på svenska som samlar olika forskningsperspektiv och ger en översikt av kommunikativa (pragmatiska) svårigheter hos barn har länge varit stort. Denna bok utgör andra delen i serien Språkutveckling och språkstörning hos barn. Boken är uppdelad i fyra block:

Block I ger en historisk översikt av hur pragmatiska svårigheter, inklusive autism, beskrivits och väcker frågor om normalitet.
Block II sätter beskrivningar av pragmatiska svårigheter i relation till grundläggande teorier om pragmatik.
Block III redovisar forskning om pragmatisk utveckling hos barn med typisk utveckling. Teorier och begrepp inom barnspråksforskning med relevans för pragmatisk utveckling och svårigheter diskuteras också.
Block IV behandlar pragmatiska svårigheter i relation till språkstörning och andra funktionsnedsättningar. I slutet presenteras en övergripande teoretisk modell för att förstå hur pragmatiska svårigheter kan uppstå. Blocket ger också pedagogiska och kliniska implikationer för intervention.

Språkutveckling och språkstörning hos barn del 2 riktar sig främst till logoped studenter, logopeder och specialpedagoger men kan även läsas av studenter i psykologi, pedagogik och språkvetenskapliga ämnen. Den kan också användas som fördjupningslitteratur i forskarutbildning inom dessa ämnen. Även andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med barn med olika slag av pragmatiska svårigheter kan ha nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkutveckling och språkstörning hos barn. Del 2, Pragmatik - teorier, utveckling och svårigheter
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna