Barn och sång : om rösten, sångerna och vägen dit (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
McAllister, Anita (förf.) / Södersten, Maria (förf.) / Welch, Graham F. (förf.) / Sundin, Bertil (förf.) / Fagius, Gunnel (förf.) / Cederberg-Orreteg, Anna (förf.) / Ekdahl, Eva (förf.) / Don Lind, Heléne (förf.) / Widmark, Charina (förf.) / Fagius, Gunnel (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 14 mm
Vikt
480 g
SAB
Eabij
ISBN
9789144019352

Barn och sång : om rösten, sångerna och vägen dit

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2007-01-01
412
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I vårt sångbara svenska språk äger vi ovärderliga skatter: Sånger som vill bli sjungna, melodier som vill bli nynnade, ramsor som vill bli trallade. Men hur blir det i framtiden? Hur tar vi i vår snabbt föränderliga tid vara på detta levande arv, på rätten till vår egendom? Det är i de tidiga barnaåren allt grundläggs, också sången. Den här boken presenterar kunskaper om spädbarnets tidiga melodiliknande joller, om barnröstens anatomiska byggnad och klangliga möjligheter och hur barnets hjärna tar emot tidiga musikaliska impulser. Rytmik, rörelse, improvisation har betydelse för att väcka barns sånglust. Boken innehåller en teoretisk och en praktisk del. Den senare presenterar övningar och sånger för barn från förskola och upp i 10-årsåldern. Med boken följer en CD som ger exempel på en del av bokens övningar och sånger, tillsammans med exempel på sjungande barn från äldre och nyare inspelningar. Boken vänder sig till studenter på utbildningar där barn och sång är ett viktigt ämne, fram för allt blivande lärare i förskola och skola, musiklärare, kyrkomusiker och logopeder. Den vänder sig också till körledare, föräldrar och sångintresserade i allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn och sång : om rösten, sångerna och vägen dit
  2. +
  3. Musikvetenskap för förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musikvetenskap för förskolan av Maria Calissendorff, Anna Ehrlin, Claes Ericsson, Cecilia Ferm Thorgersen, Sevn-Erik Holgersen (inbunden).

Köp båda 2 för 835 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »