Reglerteknik : grundläggande teori (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ljung, Lennart (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Pbad
ISBN
9789144022758
Reglerteknik : grundläggande teori (inbunden)

Reglerteknik : grundläggande teori

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-10-01
463
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken behandlar grundläggande metoder för beskrivning, analys och dimensionering av reglersystem. Klassiska angreppssätt som rotortmetoden och frekvensanalys med hjälp av Bodediagram diskuteras. Dessutom introduceras tillståndsvariabler och metoder att analysera känslighet och robusthet hos reglersystem. Grunderna för behandling av olinjära fenomen och digital implementering av regulatorer diskuteras. Bokens omfattning motsvarar en typisk grundkurs i reglerteknik inom civilingenjörsutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reglerteknik : grundläggande teori
  2. +
  3. Modern reglerteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern reglerteknik av Bertil Thomas (inbunden).

Köp båda 2 för 1150 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reglerteknik : grundläggande teori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I dag är mycket återkopplade systrem. Till och med...
    Per Lago, 4 juni 2013

    I dag är mycket återkopplade systrem. Till och med människans kropp, ekonomiska system, flygplan, bilar och andra farkoster använder sih av reglersystem för att få de egenskaper för att de ska fungerar.. Man måste vara insatt i högre matematik för att förstå boken fullt ut men ger en övergripande sammanfattning vad reglerteknik igentligen är för något.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Reglerteknik förekommer numera i de flesta tekniska system: motorstyrning, antisladdsystem och farthållare i bilar; effektstyrning för mobiltelefoner; banföljning i industrirobotar; styrautomater i flygplan; styrning av allehanda kvalitetsvariabler i processindustrin liksom många tillämpningar inom konsumentelektronik. Många av målen för miljöpåverkan och energihushållning kräver användning av reglerteknik för att kunna uppfyllas.

Denna bok behandlar de grundläggande metoderna för att förstå, beskriva, analysera och dimensionera reglersystem. De grundläggande tankegångarna bakom fram- och återkoppling och den fundamentala PID-regulatorn presenteras. Emellertid har moderna reglersystem ofta en komplexitet som kräver användning av matematiska modeller. Huvuddelen av boken behandlar därför matematiska metoder att analysera och syntetisera reglersystem. Här finns klassiska metoder som rotort och bodesyntes, men också tillståndsbaserade metoder som linjärkvadratisk reglering. Digital implementering av regulatorer behandlas kortfattat.

Bokens omfattning motsvarar en typisk grundkurs i reglerteknik inom civilingenjörsutbildningen.