Hemmets vårdetik : om vård av äldre i livets slutskede (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lundh, Ulla (förf.) / Nordenfelt, Lennart (förf.) / Rinell Hermansson, Alice (förf.) / Sandman, Lars (förf.) / Ternestedt, Britt-Marie (förf.) / Westerholm, Barbro (förf.) / Öhlander, Magnus (förf.) / Österlind, Jane (förf.) / Silfverberg, Gunilla (red.)
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Vs,Vpm
ISBN
9789144022918
Hemmets vårdetik : om vård av äldre i livets slutskede (häftad)

Hemmets vårdetik : om vård av äldre i livets slutskede

(3 röster)
Häftad Svenska, 2007-09-01
350
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vård i hemmet blir allt vanligare. Olika vårdformer utvecklas och professionella vårdare och medicinsk apparatur kommer innanför hemmets dörr. Det ger större möjligheter än tidigare att både ge och få vård hemma. Hem är ett laddat begrepp och rikt på associationer, oftast av positivt slag. Men hemmet kan också för människor som saknar kraft och ork utgöra platsen för ensamhet, vanmakt och isolering. Knappt hälften av alla som dör årligen avslutar sina dagar i det egna hemmet eller inom särskilda boendeformer. Vilka funktioner och värden representerar det egna hemmet för människor i en sen fas av livet? Är det alltid möjligt och önskvärt att dessa förs över från det privata hemmet till ett institutionsboende? Dessa frågor och problem diskuteras i denna antologi. De är aktuella för dem som behöver vård och omsorg i det egna hemmet liksom för dem som är i färd med att flytta till ett annat boende. De är också angelägna för dem som har till professionell uppgift att vårda och ge omsorg och har sin givna plats i vårdutbildningar. De berör också beslutsfattare och politiker, som ytterst formulerar vårdens mål och intentioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemmets vårdetik : om vård av äldre i livets slutskede
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »