Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2002-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Siverbo, Sven (medf.)
Dimensioner
215 x 155 x 13 mm
Vikt
315 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144026800
Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård (häftad)

Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård

(4 röster)
Häftad Svenska, 2002-12-01
296
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hälso- och sjukvård är en kärnverksamhet i välfärdsstaten och en självklarhet i det moderna samhället. I vårt land kommer de flesta människor i flera skeden av livet i kontakt med hälso- och sjukvården.Denna bok handlar om organisering och styrning av hälso- och sjukvård. I boken beskrivs drivkrafterna för hälso- och sjukvårdens utveckling och hur den svenska hälso- och sjukvården är organiserad. Vidare beskrivs och diskuteras hur de grundläggande styrmodellerna, marknad, hierarki och nätverk, kan användas inom hälso- och sjukvården. En central fråga som behandlas är vilka effekter som marknadsreformerna har medfört inom svensk hälso- och sjukvård. Tre typer av marknadsreformer hehandlas särskilt. Dessa är beställar-utförarmodellen, presentationsfinansiering och valfrihet. Analysen bygger på en genomgång av ett stort antal forskningsrapporter och vetenskapliga artiklar, som behandlar hälso- och sjukvården ur ett organisationsteoretiskt och företagsekonomiskt perspektiv. Inspiration har även hämtats från hälsoekonomi och statsvetenskap. Avslutningsvis förs ett resonemang om vad som utmärker god stryning. Boken är avsedd som kurslitteratur på universitet och högskolor. Den vänder sig även till politiker verksamma i landsting och regioner samt till forskare med intresse för organisationsteori och hälso- och sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård
  2. +
  3. Kvalitetsutveckling inom omvårdnad : sjuksköterskans professionella ansvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitetsutveckling inom omvårdnad : sjuksköter... av Ami Hommel, Åsa Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Lean och processer i hälso- och sjukvården

    Stefan Hellman, Stefan Hellman, Gustaf Kastberg Weichselberger, Sven Siverbo

    Stefan Hellman är lektor i företagsekonomi vid Högskolan i Väst. Gustaf Kastberg är professor i offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet. Sven Siverbo är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Väst. Lean och processer i hälso- och sjuk...