Skolförbättring i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Em-c
ISBN
9789144028170
Skolförbättring i praktiken (häftad)

Skolförbättring i praktiken

(1 röst)
Häftad Svenska, 2003-04-01
396
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns inga enkla modeller för skolors förbättringsarbete. Huvudresultatet från den undersökning som presenteras i den här boken pekar dock på en grundläggande brist i arbetet - den att det praktiskt pedagogiska undervisningsarbetet inte i tillräcklig grad uppmärksammas. Ett viktigt allmänt råd skulle således kunna formuleras: Att inta ett friutrymme handlar om att följa upp organisationsmodeller och administrativa rutiner genom att i samtal göra begripliga och konkreta kopplingar mellan dessa och det praktiskt pedagogiska undervisningsarbetet.

Boken vänder sig till lärare, skolledare, skolutvecklare och andra som är intresserade av kunskap kring skolors inre liv och hur lärares och skolledares samarbete gestaltas när förbättringar i verksamheten ska göras. Särskilt behandlas skolkulturen under rubriker som "Att förstå skolkultur" och "Att förändra skolkultur". Vidare behandlas "Ett förbättringsarbetes förlopp" och här får man följa en skolas arbete med att utveckla självstyrande arbetslag och en handledande lärarroll. Avslutningsvis diskuteras hur skolor på egen hand kan få bättre fart på förbättringsarbetet och råd lämnas kring hur olika instrument som använts i undersökningen kan tas i bruk på den egna skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolförbättring i praktiken
  2. +
  3. Anknytning i relationer : förstå och förändra dina mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i relationer : förstå och förändra d... av Camilla Von Below (häftad).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Blossing