Arkitekturtermer - Lexikon över svenska, engelska, tyska och franska arkitektur- och stadsplaneterm (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
1993-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
ERIKSSON, TORKEL
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 147 x 14 mm
Vikt
280 g
SAB
Ic(x),Fbg(x),Fj(x)
ISBN
9789144028521

Arkitekturtermer - Lexikon över svenska, engelska, tyska och franska arkitektur- och stadsplaneterm

lexikon över svenska, engelska, tyska och franska arkitektur- och stadsplanetermer; med engelskt, tyskt och franskt register

(18 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 1993-01-01
397
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arkitekturtermer är ett fyrspråkigt lexikon över arkitektur- och stadsplanetermer från äldsta tid och fram till våra dagar med elementära och kortfattade förklaringar till varje term. Tonvikten ligger på den arkitekturhistoriska terminologin. Basspråket är svenska, men de svenska uppslagsorden följs av motsvarande termer på engelska, tyska och franska, och lexikonet inrymmer dessutom register på respektive språk. Med sin populärvetenskapliga inriktning vänder sig lexikonet både till den arkitekturintresserade lekmannen och till fackmannen med behov av en lättillgänglig och översiktlig handbok av detta slag. Först och främst är boken dock avsedd för studerande i konst- och arkitekturhistoria och låter sig i studiesammanhang också användas som ren lärobok.
Arkitekturtermer är genom sin specialinriktning på arkitektur och stadsplanering i förening med sin flerspråkiga uppställning ett pionjärarbete på nordiskt språkområde. Lexikonet är försett med omsorgsfullt utvalda och pedagogiskt betonade illustrationer, som utförts av arkitekt Ivo Waldhör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arkitekturtermer - Lexikon över svenska, engelska, tyska och franska arkitektur- och stadsplaneterm
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arkitekturtermer - Lexikon över svenska, engelska, tyska och franska arkitektur- och stadsplaneterm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra som komplement till kurslitteraturen, ger vettiga...
    Anonym, 29 oktober 2013

    Bra som komplement till kurslitteraturen, ger vettiga förklaringar på ord och begrepp i arkitektur- och stadsplaneringsvärlden. Dyr men enligt mig värd pengarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Torsten Ahlstrand