Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
741
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
210 x 130 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Vea
ISBN
9789144029450
Symtom, diagnos, terapi (häftad)

Symtom, diagnos, terapi

(10 röster)
Häftad Svenska, 2014-11-25
520
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En stor del av den akuta sjukvården handläggs utanför sjukhusen. Sjukvårdsupplysningen och distriktssköterskor hänvisar flertalet oklara och misstänkt allvarligare akutfall till hälsocentralen. Andra hänvisas till egenvård eller mer eller mindre akut sjukhuskontakt. Därtill söker många patienter direkt till hälsocentral. En liten andel av dessa patienter är så uppenbart svårt sjuka, att deras akuta remittering till sjukhus är given. I de flesta fall är dock situationen betydligt svårare att handlägga. Varje dags tjänstgöring vid hälsocentral eller akutmottagning kräver hundratals bedömningar och beslut. Patienterna strömmar in utan diagnostiska etiketter och antalet möjliga orsaker är mycket stort. Processen från symtom, via diagnos, till åtgärd måste ofta genomföras vid det aktuella kontakttillfället, under stark tidspress.
Det är precis i denna kritiska beslutssituation som denna bok vill utgöra ett användbart stöd. Den möjliggör att, på ett fåtal minuter, erinra om vad som är vanligt, vad som är viktigt och vad som är försåtligt. Den ger stöd i den primära differentialdiagnostiken i ett osorterat patientklientel, och även förslag på konkret handläggning.
Symtom - Diagnos - Terapi är en genomgripande omarbetning av en symtombaserad handbok som författarna skrev som unga läkare 1985. Boken som helhet har granskats och kompletterats av en erfaren specialist i allmänmedicin. Den primära målgruppen är läkare verksamma inom öppen akutsjukvård. Den är av värde även för andra yrkeskategorier inom detta verksamhetsområde och för studerande på läkarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Symtom, diagnos, terapi
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 739 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna