Ekonomistyrning : om mått, makt och människor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 156 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144029627

Ekonomistyrning : om mått, makt och människor

Häftad,  Svenska, 2005-03-01
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om ekonomistyrning ? och om hur människor beter sig när de organiserar sig, redovisar, planerar, fattar beslut och ? k anske ? vidtar åtgärder. Det är en bok om svårigheterna att få verklig heten att stämma med modellerna.Beslutsfattare som ekonomistyr använde r ekonomiska och andra mått för att bestämma hur deras underlydande sk a bete sig. Vissa ska utöva makt över andra. Men människor är människo r. Därför är det inte alls säkert att ekonomistyrning leder till den o rdning, effektivitet och lönsamhet som beslutsfattarna vill uppnå. Mod eller stämmer sällan med verkligheten. De som ska styra människor med hjälp av mått och makt har ingen lätt uppgift. De kanske inte ens vet vad måtten betyder eller var makten befinner sig.Ekonomistyrning är in te en fråga om sofistikerade redovisnings- eller planeringssystem. Det handlar i stället om tro och hopp. Beslutsfattare måste tro på den or dning de skapar och hoppas att den lönar sig.Det här är en viktig bok för alla som på allvar vill sätta sig in i vad ekonomistyrning innebär . Den lämpar sig väl som kursbok vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomistyrning : om mått, makt och människor
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Holmblad Brunsson

Övrig information

Den här boken handlar om ekonomistyrning - och om hur människor beter sig när de organiserar sig, redovisar, planerar, fattar beslut och - kanske - vidtar åtgärder. Det är en bok om svårigheterna att få verkligheten att stämma med modellerna.

Beslutsfattare som ekonomistyr använder ekonomiska och andra mått för att bestämma hur deras underlydande ska bete sig. Vissa ska utöva makt över andra. Men människor är människor. Därför är det inte alls säkert att ekonomistyrning leder till den ordning, effektivitet och lönsamhet som beslutsfattarna vill uppnå.

Modeller stämmer sällan med verkligheten. De som ska styra människor med hjälp av mått och makt har ingen lätt uppgift. De kanske inte ens vet vad måtten betyder eller var makten befinner sig.

Ekonomistyrning är inte en fråga om sofistikerade redovisnings- eller planeringssystem. Det handlar i stället om tro och hopp. Beslutsfattare måste tro på den ordning de skapar och hoppas att den lönar sig.

Det här är en viktig bok för alla som på allvar vill sätta sig in i vad ekonomistyrning innebär. Den lämpar sig väl som kursbok vid universitet och högskolor.