Hälsopromotion I arbetslivet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2004-04-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 16 mm
Vikt
640 g
SAB
Vna
ISBN
9789144034928
Hälsopromotion I arbetslivet (häftad)

Hälsopromotion I arbetslivet

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-04-01
553
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bokens syfte är att beskriva hälsopromotion som idé, kunskapsområde och strategi för ett främjande hälsoarbete i framför allt arbetslivet. Några av bokens teoretiska utgångspunkter är idén om salutogenes och Aaron Antonovskys teori om känsla av sammanhang.

Från en internationell kunskapstradition inom det som kallas Health Promotion och Workplace Health Promotion hämtas en konceptuell modell som kan vägleda det främjande arbetet med hälsa inom olika arenor. Boken är teoretisk men också skriven med sikte på att vara ett stöd i praktisk tillämpning av hälsofrämjande arbete.

Den här boken innehåller en analys av de begrepp som används på det hälsofrämjande området, och även en beskrivning av hur de vuxit fram i ett internationellt perspektiv.

Texten är grundligt resonerande och den slår inte fast det ena efter det andra, utan problematiserar och pekar på både möjligheter och svårigheter i det hälsofrämjande arbetet. För oss som sysslat i praktiken med arbetsmiljöfrågor, är det uppenbart att man behöver "tända" intresset för de här frågorna både hos cheferna och arbetstagarna. Anders Hansons bok har just den karaktären.

Professor Töres Theorell

Detta arbete är viktigt, intressant och stimulerande. Det ligger rätt i tiden med tanke på det moderna samhällets och arbetslivets påfrestningar. Innehållet är översiktligt, analytiskt och pragmatiskt - lämpar sig således bra för en text/lärobok.

Boken fyller definitivt ett ännu inte tillfredsställt behov av översikt och djup vad gäller hälsopromotion. För mig personligen, dåvarande chef för Health Promotion på WHO:s Europakontor och således rätt mycket av motorn bakom och under Ottawakonferensen, har det varit särskilt intressant att få denna uppföljning.

Professor Owe Petersson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopromotion I arbetslivet
  2. +
  3. Äntligen måndag : Arbetsmarknad för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äntligen måndag : Arbetsmarknad för alla av Torild Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 812 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsopromotion I arbetslivet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen en samlad kunskapsöversikt
    Ann H Alingsås, 19 november 2004

    Boken "Hälsopromotion i arbetslivet" har gett mig en mycket bättre förståelse för den tradition och teori som finns inom det hälsofrämjande kunskapsområdet. Det har jag väntat på. Boken hjälper till att förklara att hälsan i arbetslivet inte enbart handlar om friskvård och andra individinriktade aktiviteter. Av andra böcker jag läst är det ingen som så tydligt visar att hälsofrämjande arbete är en strategisk fråga för företagen. Jag tycker boken känns ganska teoretisk men samtidigt praktiskt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Hanson