Praktisk lärarkunskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Viklund, Ulf (medf.)
Illustratör/Fotograf
Sophia Lundquist
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 170 x 19 mm
Vikt
580 g
SAB
Eab,Em
ISBN
9789144036670
Praktisk lärarkunskap (häftad)

Praktisk lärarkunskap

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-08-01
320
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Behöver du få svar på praktisk-pedagogiska frågor eller söker du en ny källa till inspiration för din undervisning? Kanske har den här boken just det du söker. Att undervisa kan vara lätt och roligt men aldrig enkelt. Det vet alla som varit verksamma en tid som lärare. Utan att på något sätt förringa behovet av mycket bra faktakunskaper ligger fokus i den här boken på kunskap som kommer till uttryck som förståelse, färdighet och förtrogenhet. Dessa kunskapsformer går i boken under den gemensamma benämningen praktisk lärarkunskap. Med det menas både centrala lärarkunskaper och metoder och arbetssätt. Den första delen av boken rör centrala lärarkunskaper och innehåller avsnitt om hur man planerar sin undervisning, om kommunikation och språk samt om konflikter i undervisningen. Dessutom diskuteras juridik för undervisare, utvecklingssamtal, läromedel samt utvärdering. I bokens andra del presenteras ett trettiotal metoder och arbetssätt - förmedlande, gestaltande, interaktiva och "vetenskapliga" metoder - ur ett didaktiskt perspektiv. Författarna betonar också att trygghet, kunskap och glädje måste finnas med för att lärande ska kunna ske på bästa tänkbara sätt. Boken är skriven av undervisare för undervisare och vänder sig till olika slags lärare - allt från den som bara någon gång om året står inför en grupp till alla som studerar till lärare eller redan är verksamma i yrket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk lärarkunskap
  2. +
  3. Make It Happen : 10 steg till att forma din framtid!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Make It Happen : 10 steg till att forma din fra... av Carina Sunding (inbunden).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk lärarkunskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bokens upplägg är bra och vissa delar är riktigt bra....
    Student, 6 januari 2014

    Bokens upplägg är bra och vissa delar är riktigt bra. För en student på lärarutbildningen är den att rekommendera - men för dig som redan färdig lärare är det tveksamt om du kommer lära dig någonting nytt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Behöver du få svar på praktisk-pedagogiska frågor eller söker du en ny källa till inspiration för din undervisning? Kanske har den här boken just det du söker.

Att undervisa kan vara lätt och roligt men aldrig enkelt. Det vet alla som varit verksamma en tid som lärare. Utan att på något sätt förringa behovet av mycket bra faktakunskaper ligger fokus i den här boken på kunskap som kommer till uttryck som förståelse, färdighet och förtrogenhet. Dessa kunskapsformer går i boken under den gemensamma benämningen praktisk lärarkunskap. Med det menas både centrala lärarkunskaper och metoder och arbetssätt.

Den första delen av boken rör centrala lärarkunskaper och innehåller avsnitt om hur man planerar sin undervisning, om kommunikation och språk samt om konflikter i undervisningen. Dessutom diskuteras juridik för undervisare, utvecklingssamtal, läromedel samt utvärdering. I bokens andra del presenteras ett trettiotal metoder och arbetssätt förmedlande, gestaltande, interaktiva och vetenskapliga metoder ur ett didaktiskt perspektiv. Författarna betonar också att trygghet, kunskap och glädje måste finnas med för att lärande ska kunna ske på bästa tänkbara sätt.

Boken är skriven av undervisare för undervisare och vänder sig till olika slags lärare allt från den som bara någon gång om året står inför en grupp till alla som studerar till lärare eller redan är verksamma i yrket.