De politiska idéernas historia (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Politisk tenkning
Medarbetare
Malnes, Raino (red.), Midgaard, Knut (red.)
Dimensioner
245 x 171 x 27 mm
Vikt
820 g
SAB
Ocg,O:d
ISBN
9789144037790
De politiska idéernas historia (häftad)

De politiska idéernas historia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-11-01
527
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Historien visar att politisk handling i hög grad bygger på politisk teori och filosofi. Kunskap om politisk filosofi är därför viktig för förståelsen av både den politiska historien och den dagsaktuella debatten.De politiska idéernas historia för läsaren i nära kontakt med politiska teorier och ideologier. Författarna förklarar hur man motiverar teoretiska och ideologiska ståndpunkter och de analyserar en rad former av politiska argument.I boken behandlas filosofiska resonemang - från Platon och Aristoteles till John Rawls och Martha Nussbaum. Vidare förklaras premisserna för ideologiska rörelser av olika karaktär - från kommunism och fascism till feminism och ekologisk aktivism. Författarna ger även en introduktion till författningspolitik, rationalitet och kommunikation samt normativ motivering.De politiska idéernas historia är avsedd för grundläggande universitets- och högskoleutbildning i exempelvis statsvetenskap, sociologi, idé- och lärdomshistoria samt historia. Den är också av stort intresse för alla som är intresserade av de politiska ideologiernas idéhistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De politiska idéernas historia
  2. +
  3. Kommunistiska manifestet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunistiska manifestet av Karl Marx, Friedrich Engels (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De politiska idéernas historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok
    pontus jaktlund, 27 augusti 2021

    En bok om allt som har med samhället att göra med bra källhänvisningar. Svår att förstå i vissa passager på grund av vissa språkliga misstag. Men i det stora hela så är det en välskriven och lärorik bok, som garanterat ger nya insikter om bl.a. ideologier och filosofi, dessutom hur dessa har sett och ser ut nu.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Historien visar att politisk handling i hög grad bygger på politisk teori och filosofi. Kunskap om politisk filosofi är därför viktig för förståelsen av både den politiska historien och den dagsaktuella debatten.

De politiska idéernas historia för läsaren i nära kontakt med politiska teorier och ideologier. Författarna förklarar hur man motiverar teoretiska och ideologiska ståndpunkter och de analyserar en rad former av politiska argument.

I boken behandlas filosofiska resonemang från Platon och Aristoteles till John Rawls och Martha Nussbaum. Vidare förklaras premisserna för ideologiska rörelser av olika karaktär från kommunism och fascism till feminism och ekologisk aktivism. Författarna ger även en introduktion till författningspolitik, rationalitet och kommunikation samt normativ motivering.

De politiska idéernas historia är avsedd för grundläggande universitets- och högskoleutbildning i exempelvis statsvetenskap, sociologi, idé- och lärdomshistoria samt historia. Den är också av stort intresse för alla som är intresserade av de politiska ideologiernas idéhistoria.