Mikroprocessorteknik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Pci
ISBN
9789144038766
Mikroprocessorteknik (häftad)

Mikroprocessorteknik

Häftad Svenska, 2005-01-01
428
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om mikroprocessorteknik och behandlar hur denna teknik används i datorsystem.
Boken är inriktad på hur programmering av mikroprocessorer går till på låg nivå. Denna typ av programmering utförs vanligen i assembler och kräver grundläggande kunskap om hårdvaran. Därför ges en introduktion i datorteknik i början av boken, bland annat beskrivs von Neumann-arkitekturen och för datorn elementära komponenter såsom CPU och minne.
Den använder sig av de populära microcontroller-kretsarna ur AVR-familjen för att exemplifiera olika saker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mikroprocessorteknik
  2. +
  3. Svenska innovationer som förändrat världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska innovationer som förändrat världen av Henrik Berggren, Eva Krutmeijer (inbunden).

Köp båda 2 för 679 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Den här boken handlar om mikroprocessorteknik och behandlar hur denna teknik används i datorsystem. Boken är inriktad på hur programmering av mikroprocessorer går till på låg nivå. Denna typ av programmering utförs vanligen i assembler och kräver grundläggande kunskap om hårdvaran. Därför ges en introduktion i datorteknik i början av boken, bland annat beskrivs von Neumann-arkitekturen och för datorn elementära komponenter såsom CPU och minne.

Boken använder sig av de populära microcontroller-kretsarna ur AVR-familjen för att exemplifiera olika saker. Dessa kretsar kan kallas för enchipsdatorer, då de förutom CPU även innehåller minne (RAM, EEPROM och flash-ROM) samt I/O-portar. Denna konstruktion gör dem flexibla och billiga att använda i en rad sammanhang, exempelvis i undervisning.

Boken är främst avsedd för studerande vid högskolor och universitet på grundläggande kurser i mikroprocessorteknik. Den ger en bra grund för vidare studier i programmering av datorer.