Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lökholm, Kent (medf.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
226 g
SAB
Doka,Eaa
ISBN
9789144038803
Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring (häftad)

Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-12-01
288
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok handlar om hur man genomför motiverande samtal i skolan. Det presenteras även ett antal verktyg som kan komma till användning i arbetet med elevens förändring. Motivations- och förändringsarbete bedrivs inom många områden där man arbetar med människor. Elever förändras hela tiden och att som lärare kunna gå in och påverka denna process är av största vikt då ett destruktivt beteende tagit form. När man använder den samtalsmetod och de verktyg som presenteras i boken är utgångspunkten att individen är expert på sitt eget liv och att bemötandet måste anpassas efter den förändringsfas eleven befinner sig i. Det är personen framför dig som sitter med svaren och din uppgift blir att locka fram dessa. För att lyckas krävs en effektiv strategi och ett förhållningssätt som skapar trygghet. Har man väl lärt sig detta förvånas man inte sällan av den positiva kraft som ruvar hos de mest svårhanterliga elever. Boken vänder sig i första hand till lärare, men är användbar för alla inom och utanför skolans värld som i sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring
  2. +
  3. Lektionsplanering för klasslärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lektionsplanering för klasslärare av Anna Stenlund (spiral).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Denna bok handlar om hur man genomför motiverande samtal i skolan. Det presenteras även ett antal verktyg som kan komma till användning i arbetet med elevens förändring (för tillgång till verktygen i utskriftsvänligt format gå in på www.studentlitteratur.se/motivationshojande). Motivations- och förändringsarbete bedrivs inom många områden där man arbetar med människor. Elever förändras hela tiden och att som lärare kunna gå in och påverka denna process är av största vikt då ett destruktivt beteende tagit form.

När man använder den samtalsmetod och de verktyg som presenteras i boken är utgångspunkten att individen är expert på sitt eget liv och att bemötandet måste anpassas efter den förändringsfas eleven befinner sig i. Det är personen framför dig som sitter med svaren och din uppgift blir att locka fram dessa. För att lyckas krävs en effektiv strategi och ett förhållningssätt som skapar trygghet. Har man väl lärt sig detta förvånas man inte sällan av den positiva kraft som ruvar hos de mest svårhanterliga elever.

Boken vänder sig i första hand till lärare, men är användbar för alla inom och utanför skolans värld som i sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar.