Sjuksköterskans journalföring och informationshantering : en praktisk handbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2011-10-12
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
380 g
SAB
Vpg,610.73
ISBN
9789144040080
Sjuksköterskans journalföring och informationshantering : en praktisk handbok (häftad)

Sjuksköterskans journalföring och informationshantering : en praktisk handbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-10-12
392
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige är världsledande när det gäller datoriserad journalföring inom sjukvården, 99% av slutenvården och 100% av öppenvården använder idag elektroniska journalsystem. Att utveckla den elektroniska journalföringen av omvårdnad är därför väsentligt också för sjuksköterskor. Det har dock visat sig inte vara helt enkelt att få omvårdnadsdokumentationen att fungera på ett tillfredsställande sätt i den kliniska vården. Det vill säga, att göra den meningsfull för sjuksköterskan i hennes dagliga arbete med patienten, att undvika dubbeldokumentation och att tydliggöra vad som är omvårdnadsdata.Tillsammans med nya lagar och föreskrifter och ett allt tydligare behov av att kunna samla in strukturerad patientdata i syfte att kvalitetssäkra, kostnadsberäkna och forska inom vården, innebär detta en ny möjlighet att skapa underlag för viktig statistik. Det förutsätter dock att den som matar in data i systemet, använder rätt termer. Denna bok behandlar därför vikten av att använda gemensamma termer och begrepp och specifika klassifikationer och att samtidigt balansera mellan att korrekt beskriva respektive kunskapsområde och att använda, gemensamma begrepp över professionsgränserna.Boken har som syfte att inspirera och stödja sjuksköterskor att hitta rätt i sin journalföring: Vad ska dokumenteras i patientjournalen av sjuksköterska? Hur dokumenterar man strukturerat? Hur använder man en klassifikation? Boken är baserad på VIPS-modellen och NANDA-I klassifikationen.Patientjournalen ska vara ett arbetsredskap i det kliniska arbetet för att därmed ge ytterligare säkerhet och kontinuitet i vården av patienten.På bokens webbplats finns det möjlighet att ställa frågor till författaren, få information om länkar, kurser, litteratur m.m.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskans journalföring och informationshantering : en praktisk handbok
  2. +
  3. Omvårdnad & äldre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad & äldre av Kerstin Blomqvist, Anna-Karin Edberg, Marie Ernsth Bravell, Helle Wijk, Pia Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 1150 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjuksköterskans journalföring och informationshantering : en praktisk handbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. VIPS
    Karl (Falun), 13 februari 2019

    Är bra grund att förstå VIPS modellen och hur man ska föra in omvårads diagnoserna under titlanarn i journal systemet.

Visa alla 1 recensioner