Barnlitteraturanalyser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
G.092
ISBN
9789144040288
Barnlitteraturanalyser (häftad)

Barnlitteraturanalyser

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-05-01
336
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Barnlitteratur handlar om barn, men speglar på olika sätt vuxnas bild av vad barndomen innebär. Böckerna blir en arena där begrepp som barn och barndom definieras, omförhandlas och ifrågasätts. I denna antologi lyfter några av de ledande forskarna inom fältet fram den mångfald av barn och barndomar som gestaltas i barnlitteraturen, men problematiserar också hur barn skildras. De olika artiklarna diskuterar barnböcker ur bland annat klass-, etnicitets- och genusperspektiv. I antologin behandlas barnlitteraturklassiker som Elsa Beskows bilderböcker sida vid sida med de moderna berättelserna om Alfons, Sparvel och Gittan. Huvudfokus ligger på det sena 1900-talets barnlitteratur, men några av bidragen gör också kopplingar såväl bakåt i tiden som utanför Sveriges gränser. Boken vänder sig till studenter i litteraturvetenskap och till blivande och verksamma lärare i förskola och på grundskolenivå, men kan även med god behållning läsas av alla med intresse för barnlitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnlitteraturanalyser
 2. +
 3. Skönlitteratur för barn och unga : historik, genrer, termer, analyser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönlitteratur för barn och unga : historik, ge... av Lena Kåreland (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barnlitteraturanalyser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven
  Maria, 4 mars 2019

  Författat av verksamma barnlitteraturforskare vid Stockholms universitet. Tydliga och genomtänkta texter. Användbart både för lärare i grundskola och studenter på universitetet. Mycket bra!

 2. Intressant om barnböcker
  anna83, 14 augusti 2011

  Boken tar upp mycket om barnböcker, och analyser av dessa, t.ex. av idyller i Astrid Lindgrens och Elsa Beskows böcker, djur i bilderböcker, den fiktiva dagboken och mycket annat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna