Design av informationsteknik : materialet utan egenskaper (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
430 g
SAB
Pub,Brb
ISBN
9789144042039

Design av informationsteknik : materialet utan egenskaper

(9 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2004-05-01
384
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken tar upp designteoretiska frågor som designprocessens natur, begreppet designförmåga och vad det omfattar, samt metodernas roll i design.Vidare diskuteras designmaterial och några önskvärda brukskvaliteter - mål att sträva efter när man designar digitala artefakter i olika genrer - skisseras.Boken vänder sig främst till studenter som ägnar sig åt utveckling av digitala system och medier samt till professionella utvecklare av digitala artefakter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Design av informationsteknik : materialet utan egenskaper
  2. +
  3. Nexus : en kort historik över informationsnätverk från stenåldern till AI

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nexus : en kort historik över informationsnätve... av Yuval Noah Harari (inbunden).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Design av informationsteknik : materialet utan egenskaper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Snubblar på sin egen förträfflighet
    Marcus Ryéll, 27 februari 2017

    Boken går knappt att läsa. En bok om gränssnitt med höger-vänster justerad text säger lite om kvaliteten. Författaren arbetar hårt med att göra ämnet krångligare istället för lättare. Samma saker nämns om och om igen. Ett ständigt ältande. Synd att elever tvingas köpa denna bok i sin utbildning. Då det finns andra mer humana och smartare böcker där ute.

  2. Kanske om du är systemvetare...
    Marcus, 3 mars 2015

    Denna bok kanske är bra för systemvetare. Läser du
    ämen som mer är besläktade med grafisk design och 3D har du inte mycket att hämta.
    Hela boken känns som om den vore skriven utan mellanslag, komma eller punkt och
    praktiska tillämpningar känns oftast omöjliga.

    Vill du bli en mer reflekterande designer, läs istället böcker utav exempelvis Rudolph Arnheim; Visual Thinking eller Art and visual perception.

    Är det så att det är obligatorisk kurslitteratur har jag inget annat att ge än mina sympatier...

  3. Värdelöst dravel
    Robit, 3 mars 2015

    Hade förhoppningar på att denna kursbok kunde bli intressant men den består till 99% av abstrakt dravel. En enkel sammanfattning hade varit att författarna menar att design är allt och att man måste vara öppen för det. Att de inte heller tar ställning till något om det de skriver om gör inte saken bättre. Att överhuvudtaget använda sig av denna bok under en utbildning är ett skämt.

  4. Helt ok, bra för min kurs.
    Kevin Smith, 18 november 2014

    Passade bra som kurslitteratur men i och med att det är ett relativt nytt ämne som blossat upp senaste decenniet är det mycket egna tankar från författarna vilket skapar en bild att argumentationen inte är välgrundad.

    Förövrigt en bok som utvecklar din kunskap inom prototypings-området.

  5. De lyckas skriva om de mjuka frågorna i...
    Naryas, 3 januari 2014

    De lyckas skriva om de mjuka frågorna i systemutvecklingen (analys design) på ett relativt övergripande sätt där man lyfter fram de kreativa sidorna jämför med den mera metodinriktade litteratur jag har läsa tidigare.
    Om du har lästa Daniel Kahneman Tänka, snabbt och långsamt kommer du se hur författarna menar att "Designern" ska stärka både sitt system 1 och system 2 för att bli skickligare.

  6. Ingen glädjeläsning, men...
    Marcus, 3 februari 2011

    Författarna använder ett tungt akademiskt språk och pratar inte sällan om något väldigt abstrakt, vilket gör läsupplevelsen tämligen tung. För mig personligen har det emellertid varit en belönande form av pina eftersom innehållet har växt på mig med tiden och jag märker hur jag inkorporerat bokens verktyg och gjort dem till mina egna.

  7. Klockren
    Nina, 21 augusti 2008

    Självförklarande teoretiska och praktiska delar av två beviserligen väl insatta i ämnet. Det som lät som rappakalja i början av en kurs, blev ett brinnande intresse efter läsning av denna bok. Inget man gärna säljer vidare direkt =).

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Utveckling av digitala artefakter kan ses som en designdisciplin, nära besläktad med fält som arkitektur och industridesign. Den disciplinen kallas interaktionsdesign och syftet med denna bok är att erbjuda tankeverktyg för interaktionsdesigner. Boken tar upp designteoretiska frågor som designprocessens natur, begreppet designförmåga och vad det omfattar, samt metodernas roll i design. Vidare diskuteras den digitala teknikens speciella egenskaper som designmaterial och några önskvärda brukskvaliteter mål att sträva efter när man designar digitala artefakter i olika genrer skisseras.

Boken vänder sig främst till studenter som ägnar sig åt utveckling av digitala system och medier. En viktig grupp är studenter på högre nivåer inom områden som informatik, systemutveckling, datavetenskap och människa-datorinteraktion där boken kan erbjuda ett kompletterande perspektiv på uppgiften att utveckla digitala artefakter.

Vidare kan boken vara av intresse för professionella utvecklare av digitala artefakter som behöver redskap för reflektion över sin praktik.