Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Leif Åbjörnsson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 212 x 15 mm
Vikt
860 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144042183

Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2002-11-01
500
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje dag möter vi fenomen som har att göra med fukt och värme. Vad är det t.ex. som gör att tvätt torkar olika fort beroende på om vi hänger upp den inne, ute eller om vi torkar den i en torktumlare? Varför blir det is på bilens framruta men inte på sidorutorna? Varför upplever vi trägolv som varmare än klinkergolv? I boken förklaras dessa till synes vardagliga och triviala händelser med samma fysik som vi kan nyttja för att skapa komfortabla, energieffektiva och fuktsäkra byggnader! Framställningen görs på ett personligt sätt av författaren där t.ex. egna köksexperiment och erfarenheter från stranden vävs in i ett Österlenperspektiv.

Denna populärvetenskapliga bok ger på ett lustfyllt sätt insikter i byggnadsfysik dvs. läran om värme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, vilket består av byggnadens tak, väggar, fönster och grund. I boken förklaras hur och varför byggnader ska konstrueras som de görs, och varför vissa byggnadskonstruktioner lätt blir fuktskadade eller energislösande, varför det finns sjuka hus.

Alla kan ta del av och göra kunskapen i boken till sin egen. Boken är fylld med illustrationer och foton som används för att förklara, inspirera och samtidigt vara vackra att titta på. Speciellt intressant är givetvis boken för vetgiriga husägare och naturvetenskapligt intresserade personer. Alla lekmän och de som genom sitt yrke arbetar med byggnader har i denna bok en rik kunskapskälla att ösa ur!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket genomarbetad och illustrerad
  Marcel Berkelder, 17 september 2020

  Har själv undervisat byggnadsfysik på universitetsnivå och använde då Fukthandboken, Elmarsson och Nevander. Den boken är oumbärlig för att få beräkningsunderlag och teoretisk förståelse.
  Vandrande fukt Strålande värme är en utmärkt bok för djupare och framförallt praktisk förståelse för byggnadsfysik.
  Boken behandlar ämnet på ett sådant sätt att jag vill rekommendera den till alla som sysslar med byggande och förvaltning av byggnader. Om byggbranschen och byggnadsförvaltare inklusive... Läs hela recensionen

 2. Boken gör det lätt att förstå den naturvetenskapliga...
  Tovilaijnen, 4 december 2013

  Boken gör det lätt att förstå den naturvetenskapliga aspekten av husbyggande och inneklimat. Den är väldigt lättläst och pedagogisk med många bilder och exempel. Jag läser denna bok i samband med en kurs i konserveringsvetenskap på högskolan.

 3. Alldeles utmärkt för den vanlige husägaren. Bra tips...
  Britt Sandgren, 1 augusti 2013

  Alldeles utmärkt för den vanlige husägaren. Bra tips med understöd från modern fuktforskning. Den ger dessutom förklaring till många hushållsnära fenomen, typ kondens vid rostning av brödskivor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Carl-Eric Hagentoft

 • Få bukt med fukt

  Ingemar Samuelson, Jesper Arfvidsson, Carl-Eric Hagentoft

 • Byggnadsfysik : så fungerar hus

  Carl-Eric Hagentoft, Kenneth Sandin

  I dag finns fyra viktiga krav på byggnader: de ska erbjuda en hälsosam inomhusmiljö (där det inte luktar illa eller förekommer farliga ämnen i luften) med en god termisk komfort (att det inte drar eller är för varmt eller för kallt), låg energianv...