Litteraturhistoriens grundbegrepp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Elleström, Lars
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
460 g
SAB
G
ISBN
9789144042558
Litteraturhistoriens grundbegrepp (inbunden)

Litteraturhistoriens grundbegrepp

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2004-01-01
420
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ordning och reda, systematik och klassificering utgör all vetenskaps början. Som varje vetenskapsgren har litteraturhistorien sitt särskilda sätt att ordna stoffet och sitt eget förråd av termer och begrepp. Period, genre, nationallitteratur, troké, barock och tragedi - vad menas egentligen med sådana ord? Hur används de och hundratals liknande? Samtidigt som Litteraturhistoriens grundbegrepp lämnar svar på dessa frågor visar den på det varierande och ibland motsägelsefulla i olika perioders och forskares terminologi och sätt att närma sig diktkonsten. Mycket har hänt sedan Staffan Bergsten gav ut den första upplagan av denna bok. För revisionen i föreliggande upplaga svarar en yngre forskare, Lars Elleström, som kompletterar med dagens sätt att se på gamla frågor, som t.ex. den litteraturhistoriska kanon. Han har också sörjt för att nyare skönlitterära texter förts in som belysande exempel. Framställningssättet är genomgående resonerande och analyserande, men tack vare ett utförligt register kan boken också tjäna som uppslagsbok. Boken är avsedd för studenter i litteraturvetenskap vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Litteraturhistoriens grundbegrepp
 2. +
 3. Natur & Kulturs litteraturhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natur & Kulturs litteraturhistoria av Carin Franzén, Håkan Möller (häftad).

Köp båda 2 för 1009 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Litteraturhistoriens grundbegrepp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för den litteraturhistorieintresserade.
  Lindasbocker (Sölvesborg), 22 september 2019

  Studerar litteraturvetenskap och uppskattar boken som basbok. Språket i boken underlättar läsningen samt förståelsen för lyrik.
  Rekommenderar boken verkligen för den som är intresserad av litteraturhistoria.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna