Arbetslag och lärande : lärares organiserande av samarbete i organisationspedagogisk belysning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Jakobsson
Medarbetare
Ohlsson, Jon (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 13 mm
Vikt
280 g
SAB
Ea
ISBN
9789144042916
Arbetslag och lärande : lärares organiserande av samarbete i organisationspedagogisk belysning (häftad)

Arbetslag och lärande : lärares organiserande av samarbete i organisationspedagogisk belysning

Lärares organiserade av samarbete i organisationspedagogisk belysning

(3 röster)
Häftad Svenska, 2004-10-01
279

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Satsningar på arbetslag görs i snart sagt varje skola, och i läroplane n uppmanas till samverkan mellan lärare och mellan lärare och annan sk olpersonal. Samtidigt upplever många som arbetar i skolan att samverka n är krävande och att arbetslag inte i sig kan ses som något enbart po sitivt. Syftet med den här boken är att belysa hur samarbete och verks amhet organiseras i skolan och vilken betydelse detta har för personal ens lärande och vardagliga kompetensutveckling. Ofta handlar böcker om skola och pedagogik om ideala modeller av skolans verksamhet, som säl lan motsvarar den vardag skolpersonalen dagligen möter. Författarna vi ll här istället lyfta fram lärares, fritidspedagogers och förskollärar es vardagsverklighet för att därigenom närmare kunna undersöka skolan som arbetsplats. Med utgångspunkt i resultat från ett flerårigt forskn ingsprojekt behandlas i boken bland annat frågor om arbetslagens kolle ktiva lärande och om möjligheter och svårigheter med att organisera sa marbete. Författarna beskriver arbetsorganisation och organiserande so m peda- gogiskt intressanta aktiviteter i försök att skapa en så kalla d lärande organisation. Därigenom utgör boken ett försök att med ett o rganisationspedagogiskt perspektiv berika organisationsforskning och o rganisationsteori. Boken är avsedd för utbildningar med inriktning mot arbete, lärande och organisationsutveckling, men den erbjuder även vä rdefull läsning för studerande inom lärarutbildningen och olika pedago giska kurser och program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetslag och lärande : lärares organiserande av samarbete i organisationspedagogisk belysning
  2. +
  3. Interkulturellt samspel i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Interkulturellt samspel i skolan av Jonas Stier, Margareta Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jon Ohlsson

Övrig information

Satsningar på arbetslag görs i snart sagt varje skola, och i läroplanen uppmanas till samverkan mellan lärare och mellan lärare och annan skolpersonal. Samtidigt upplever många som arbetar i skolan att samverkan är krävande och att arbetslag inte i sig kan ses som något enbart positivt. Syftet med den här boken är att belysa hur samarbete och verksamhet organiseras i skolan och vilken betydelse detta har för personalens lärande och vardagliga kompetensutveckling.

Ofta handlar böcker om skola och pedagogik om ideala modeller av skolans verksamhet, som sällan motsvarar den vardag skolpersonalen dagligen möter. Författarna vill här istället lyfta fram lärares, fritidspedagogers och förskollärares vardagsverklighet för att därigenom närmare kunna undersöka skolan som arbetsplats. Med utgångspunkt i resultat från ett flerårigt forskningsprojekt behandlas i boken bland annat frågor om arbetslagens kollektiva lärande och om möjligheter och svårigheter med att organisera samarbete.

Författarna beskriver arbetsorganisation och organiserande som peda- gogiskt intressanta aktiviteter i försök att skapa en så kallad lärande organisation. Därigenom utgör boken ett försök att med ett organisationspedagogiskt perspektiv berika organisationsforskning och organisationsteori.

Boken är avsedd för utbildningar med inriktning mot arbete, lärande och organisationsutveckling, men den erbjuder även värdefull läsning för studerande inom lärarutbildningen och olika pedagogiska kurser och program.