Organisation och omvärld : nyinstitutionell analys av människobehandlande organisationer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Grape, Ove (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144044750
Organisation och omvärld : nyinstitutionell analys av människobehandlande organisationer (häftad)

Organisation och omvärld : nyinstitutionell analys av människobehandlande organisationer

(2 röster)
Häftad Svenska, 2006-05-01
347
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vi kommer alla i kontakt med människobehandlande verksamheter som hälso- och sjukvård, försäkringskassa och socialtjänst. Dessa verksamheter bedrivs inom organisationer som har fått en allt större betydelse för såväl enskilda individer som samhället i stort, samtidigt som de förändras och nya organisationer växer fram. Varför ser de här organisationerna ut som de gör? Vilka relationer till omgivningen och andra organisationer har de? Varför sker organisationsförändringar, och hur går de till? Organisation och omvärld handlar om hur man kan söka svar på frågor som de ovanstående med hjälp av nyinstitutionell organisationsteori. Det är första boken på svenska som specifikt exemplifierar och diskuterar hur nyinstitutionalism kan tillämpas vid studier av människobehandlande organisationer i offentlig sektor. Den är en inspirationskälla och vägledning för alla som vill använda sig av nyinstitutionell teori vid empirisk organisationsanalys. Boken vänder sig i första hand till studenter och doktorander i socialt arbete och sociologi, men är också relevant för dem som fokuserar på organisationsanalys inom ekonomi, statsvetenskap, organisationspsykologi, vårdvetenskap och liknande ämnen. Även de som arbetar med forskning och organisationsutveckling inom offentlig sektor kan ha nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation och omvärld : nyinstitutionell analys av människobehandlande organisationer
  2. +
  3. Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ordnar sig : teorier om organisation och kön av Anna Wahl, Charlotte Holgersson, Pia Höök, Sophie Linghag (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Vi kommer alla i kontakt med människobehandlande verksamheter som hälso- och sjukvård, försäkringskassa och socialtjänst. Dessa verksamheter bedrivs inom organisationer som har fått en allt större betydelse för såväl enskilda individer som samhället i stort, samtidigt som de förändras och nya organisationer växer fram. Varför ser de här organisationerna ut som de gör? Vilka relationer till omgivningen och andra organisationer har de? Varför sker organisationsförändringar, och hur går de till?

Organisation och omvärld handlar om hur man kan söka svar på frågor som de ovanstående med hjälp av nyinstitutionell organisationsteori. Det är första boken på svenska som specifikt exemplifierar och diskuterar hur nyinstitutionalism kan tillämpas vid studier av människobehandlande organisationer i offentlig sektor. Den är en inspirationskälla och vägledning för alla som vill använda sig av nyinstitutionell teori vid empirisk organisationsanalys.

Boken vänder sig i första hand till studenter och doktorander i socialt arbete och sociologi, men är också relevant för dem som fokuserar på organisationsanalys inom ekonomi, statsvetenskap, organisationspsykologi, vårdvetenskap och liknande ämnen. Även de som arbetar med forskning och organisationsutveckling inom offentlig sektor kan ha nytta av boken.