Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2011-01-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
221 x 154 x 10 mm
Vikt
304 g
SAB
Oabka
ISBN
9789144045924
Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv (häftad)

Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-01-18
342
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv Kan levereras innan julafton
Efter Berlinmurens fall och postmodernismens genomslag inom vetenskapen talades det om klassbegreppets kris, eller rent av dess död. Utomlands fördes en livlig diskussion, men i Sverige var det jämförelsevis tyst. På senare år har det dock blivit på modet igen att beskriva samhället i klasstermer, såväl i den offentliga debatten som i litteraturen och populärkulturen.
Det här är den första grundliga läroboken och genomgången på svenska av de senaste decenniernas klassdebatt. Med hjälp av feministiska och kulturanalytiska perspektiv sätts Marx, Weber och deras mest centrala efterföljare in i sina historiska sammanhang, som en del av en stor berättelse om det moderna samhället. Därefter diskuteras alternativa vägar, som Bourdieus sociologi, postmarxism och olika feminismer. Syftet är att skapa förutsättningar för en bre-dare förståelse av begreppet klass och att ge redskap för en analys som bättre fångar klassamhällets mångskiftande karaktär, dess makt genom inne- och uteslutningar.
Boken vänder sig till alla samhällsintresserade. Den är tvärvetenskaplig och kan användas på samtliga nivåer inom humaniora och samhällsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klass : feministiska och kulturanalytiska perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ulrika Holgerssons teori om klass illustreras väldigt...
    Tomas Ekroth, 8 maj 2013

    Ulrika Holgerssons teori om klass illustreras väldigt bra i hennes bok Klass: feministiska och kulturanalytiska perspektiv. Boken använder sig av en typisk filosofi disposition där begrepp och konkurrerande teorier först reds ut och diskuteras för att sedan sättas i jämförelse med den egna teorin. Uppskattar man som jag den här typen av upplägg har boken sin givna plats i bokhyllan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Holgersson